vrijdag, april 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 20 (30 januari-5 februari)

Lopend vuurtje, deel 20 (30 januari-5 februari)

-

Vandaag alweer deel 20 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Veel ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Voorschoten’97: ,,Vanaf vrijdag 5 maart start Voetbalacademie Play2Improve een nieuwe reeks lessen ‘functionele techniektrainingen’ voor O8 t/m O13 spelers/speelsters. Na het succes van de afgelopen jaren staan onze trainers weer te popelen om aan de slag te gaan. Nieuw dit seizoen is de toevoeging van de ‘Meiden Techniektraining’. De trainingen worden gegeven op het sportpark van Voorschoten’97. Om u een goed beeld te geven wat u kunt verwachten hebben we onderstaande informatie opgesteld.” Dat ‘onderstaande’ is natuurlijk te vinden op de website van de club uit Voorschoten.
  • De oefenmeesters Ronald van Beelen (49) en Phil Coady (54) zijn per komend seizoen de nieuwe trainer/coaches van ASC O17-1. In de afgelopen jaren hebben zij veel ervaring opgedaan binnen de jeugdopleiding van UDO/FC Oegstgeest met het trainen en coachen van diverse selectieteams. Het trainersduo heeft besloten om per komend seizoen hun trainersloopbaan te vervolgen binnen de Football Academy van ASC. Maandag op deze website een kennismaking met de genoemde heren.
  • Clubtrouw is te vaak met een lantaarntje te zoeken. Spelers lijken soms net zo makkelijk van club te wisselen als van schoon ondergoed. Clubtrouw zien we vaak terug bij de echte dorpsclubs. TAVV is er zo een. Dat bij menig speler blauw-wit bloed door de aderen stroomt blijkt uit het volgende bericht: ,,De afgelopen week heeft de Technische Commissie van TAVV gesprekken gevoerd met alle spelers van de A-selectie. Aangezien er nog volop getraind wordt door de mannen en we daarbij te maken hebben met de avondklok, hebben deze gesprekken online plaatsgevonden. De uitkomsten van deze gesprekken zijn ronduit positief!” Iedereen plakt er dus minimaal een jaartje aan vast.” Hartverwarmend.
  • Het bestuur van FC Rijnvogels heeft besloten de Algemene Ledenvergadering over seizoen 2020/2021 uit te stellen. Door de Corona maatregelen is het niet mogelijk een ALV op normale manier te houden, wellicht kan dit later dit jaar. Afhankelijk van de verdere maatregelen zal besloten worden deze digitaal te houden.
  • De huidige trainer van Meerburg 2, Ton de Rooy, zal volgend seizoen samen met Arnold Overdijk, met wie UVS de overeenkomst met 1 jaar heeft verlengd, UVS 2 gaan trainen. Daarnaast zal Ton net zoals Arnold nauw met de staf van UVS 1 gaan samenwerken. Ton kwam in het verleden als voetballer uit voor Lugdunum 1 wat toen in de zondag 1e en 2e klasse van de KNVB acteerde.
  • De trainerscarrousel draaide de afgelopen maanden volop door. Nog zes clubs kwamen nog niet door met nieuws (of wij hebben dat gemist). Het gaat hierbij om Van Nispen, Alphense Boys (za), SJC (za), Woubrugge, Sporting Leiden (zo) en de zaterdag-en zondagtak van FC Boshuizen. Wellicht binnenkort witte rook, we gaan het mee maken.
  • Sportstad Leiden en Sportpunt71 presenteren de Eerste Leidse Sportquiz!
    Op vrijdagavond 5 maart 2021 strijden teams van alle Leidse sportclubs tegen elkaar in een spannende online Sportquiz. Jullie gastheer van de avond is Loman Leefmans. Voor meer info kijk even op https://sportingleiden.nl/sportstad-leiden-en-sportpunt71-presenteren-de-eerste-leidse-sportquiz/
  • Op het moment van het samenstellen van deze rubriek schijnt het zonnetje uitbundig en de temperaturen doen voorjaarsachtig aan. Wat een heerlijke voetbaldag! C……. staat het edele spel voorlopig in de weg. Maar er is meer. Vanaf zondag gaan sneeuw en bittere kou Nederland in een ijzige greep houden. Voetbal is niet alleen minder aanlokkelijk, maar zelfs volstrekt onmogelijk. Het woord is aan de schaatsliefhebbers. Een strakblauwe hemel, het witte landschap en zwart ijs is voor hen het ultieme genot. Voor voetballers een uitgelezen kans weinig gebruikte spieren te oefenen tijdens bijvoorbeeld een molentocht…
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read