dinsdag, april 23, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (deel 32), 24-30 april

Lopend vuurtje (deel 32), 24-30 april

-

Vandaag alweer deel 32 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Onder de kop ‘Een rondje spelregelvragen’ gaat Roodenburg verder met deze serie. En, ai, wat is het lastig. Test uw kennis! ,,Het is al weer even terug, dat er spelregelvragen in de actueel stonden. Tijd, om het geheugen weer eens op te frissen?” Gelukkig staan de antwoorden erbij😊
  • En de jeugd heeft het geweldig naar hun zin. Zijn wij een tikkie jaloers? Hm, best wel, zeker als je de verslagen op de diverse sites ziet en de verslagen leest……blader gerust eens op de websites van de clubs en zie de blije gezichten. Ook wat voorbeelden hieronder!
  • FC Rijnvogels: ,,De velden stroomden op vrijdag 23 april helemaal vol met enthousiaste jeugdleden met in het vooruitzicht een super gezellige middag. Na weken van voorbereiding stond namelijk het KNVB Oranje Feest op de kalender bij FC Rijnvogels. En een feest werd het! Liefst 150 uitzinnige kinderen konden hun hart ophalen op ons mooie sportpark.”
  • Afgelopen zondag heeft op de zonnige velden van SV Aarlanderveen voor de tweede maal de Soccerdream Clinic plaatsgevonden. Hier werd door vier ervaren trainers met een achtergrond in het betaald voetbal, een zeer leerzame en erg actieve training gegeven aan de pupillen tot 10 jaar. Niet alleen de eigen jeugd van SV Aarlanderveen was sterk vertegenwoordigd, ook jeugd van buiten Aarlanderveen nam deel. Onder andere de jeugd van Zevenhoven, Zwammerdam en Nieuwkoop.
  • Bij Sporting Leiden werd er een landentoernooi gehouden. Aan de foto’s te zien was het een heerlijke chaos daar aan de Mors.
  • De handen uit de mouwen, dat was het credo bij FC Rijnvogels de laatste maanden: ,, Omdat we nog steeds niet weten wanneer en of er vanuit overheidswege versoepelingen komen, willen we jullie met dit bericht bijpraten over de ontwikkelingen op de Kooltuin. Om het Sportpark weer helemaal klaar te stomen voor het nieuwe seizoen hebben de afgelopen weken hebben in het teken gestaan van verbouwen en opruimen.” Een korte update is op de website te vinden. We kunnen rustig stellen dat u de ogen zult uitkijken bij uw volgende bezoek.
  • Dat geldt ook voor Voorschoten’97: ,, Als is onze kantine gesloten, stil is het niet. Kantinebeheerder Ruud Nolet en Mart Dupréals zijn rechter- en linkerhand  hebben inmiddels het schilderwerk in de kantine en de hal afgerond. De Club van 100 heeft hiervoor ruimhartig een financiële bijdrage gegeven o.a. voor het opkappen van het plafond in de hal. Dat was zo langzamerhand echt nodig, er bladderde regelmatig iets naar beneden……….”
  • Jaco en Martine zetten voetbal in perspectief en doen een oproep op de website van Kagia: ,,Zoals jullie weten heeft onze zoon Mees de ziekte van Duchenne, en zetten Martine en ik ons in voor de stichting ‘Duchenne Parent Project’Deze stichting zet zich in om het toekomstperspectief van Duchenne patiënten te verbeteren, door een belangrijke rol te spelen in het ontwikkelen van medicijnen die Duchenne Spierdystrofie kunnen behandelen of genezen. Hiervoor selecteren en sponsoren ze onderzoeksprojecten die aan dit doel bijdragen. In het verleden heb ik al eens met een groep vrienden (en mede Kagianen) de Alpe d’Huez bedwongen om geld in te zamelen.” Surf naar de website van de club uit Lisserbroek en steun het initiatief! Wat mensen allemaal doen om geld op te halen verdient ieders bewondering.
  • Triest nieuws van de website van Bernardus: ,,Maandag 26 april kregen wij het trieste bericht dat Bas van der Zon op 44-jarige leeftijd is overleden. Na de vele wedstrijden die hij met Bernardus heeft gewonnen, kon hij de ongelijke strijd tegen zijn ziekte niet winnen, ondanks de voor hem typerende enorme strijdlust. Bas heeft van jongs af aan bij Bernardus gevoetbald en er is vanaf het begin een hecht clubje talentvolle spelers ontstaan dat  in het eerste elftal jarenlang het Bernardus publiek heeft vermaakt met heel veel mooie wedstrijden en prachtige goals. Bas was daarbij één van de bepalende spelers o.a. door zijn rushes over het veld en zijn door de tegenstander gevreesde en vaak doeltreffende vrije trappen.  Tot zijn ziekte speelde Bas zijn potjes in het vriendenteam van “het Derde”. In de laatste periode voor zijn ziekte droeg Bas ook zijn steentje bij op bestuurlijk niveau. We gaan Bas missen. We wensen Esther en zijn dochters, familie en (voetbal)vrienden heel veel sterkte met het afscheid en het verlies van Bas”, aldus het bestuur van de oranje-witten. Ook namens LAV alle sterkte aan betrokkenen dit grote verlies te dragen.
  • UVS: In week 18, vanaf 3 mei, worden de leunhekwerken rond veld 2 van UVS vervangen. Tevens worden de nu nog niet afgesloten toegangen naar de natuurgrasvelden voorzien van een hekwerk waardoor ze ’s avonds kunnen worden afgesloten. E.e.a. houdt in dat er in week 18 (03-05-2021 t/m 09-05-2021) geen trainingen (of beperkt) trainingen kunnen worden gehouden op kunstgrasveld 2.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read