vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (deel 30), 10-16 april

Lopend vuurtje (deel 30), 10-16 april

-

Vandaag alweer deel 30 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • TAVV: De leden hebben er zin in gezien dit bericht van dinsdag: ,,Alle beschikbare jeugdplekken voetgolf bezet! Afgelopen paar dagen hebben zoveel jeugdleden zich aangemeld voor het voetgolf dat inmiddels het hele ochtendprogramma gevuld is. Dit betekent dat er geen plekken voor meer beschikbaar zijn. Eventuele nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst. In de middag, bij het seniorenprogramma zijn nog wel een paar plekjes beschikbaar.” We zijn inmiddels een paar dagen verder, maar een poging wagen om deel te nemen lijkt ons de moeite waard.
  • Geschiedenis op de site van Voorschoten’97: ,,Op 1 juli 2022 bestaat Voorschoten’97 exact 25 jaar. Hoewel de fusieclub pas aan haar zilveren jubileum toe is, wordt al sinds 1889 in ons dorp gevoetbald. Op 4 oktober van dat jaar werd Sportclub Noorthey opgericht. Deze sportclub was gelieerd aan de gelijknamige jongenskostschool, welke gevestigd was op de plaats waar nu de Professor Boerhaaveweg loopt. De oudste elftalfoto uit Voorschoten is in 1898 genomen van SC Noorthey.” Natuurlijk hoort hier een verhaal bij.
  • Leuk nieuws van Racing Club Leiderdorp: ,,Nog geen twee weken geleden schreven wij hier op de site dat Yesper Heijmans op stage mocht bij de club in Rotterdam. Hun motto “geen woorden maar daden” doen zij eer aan, want we kunnen jullie mededelen dat onze jongeman heeft getekend bij Feyenoord. Daan, de coördinator van de jeugd bij Feyenoord liet er geen gras over groeien en hengelde deze tweebenige speler vakkundig naar binnen. Hij zal uitkomen bij de JO7 en zal twee keer per week richting Kuip gaan om te trainen en op zaterdag voor een wedstrijdje op het hoogste niveau. Wij wensen Yesper heel veel succes toe in zijn voetbalcarrière en weet dat het hek op de Bloemerd altijd voor je open staat!” Op de foto (zie de RCL site) tekent Yesper zijn eerste contract. Over een eventuele transfer- of afkoopsom wilde niemand mededelingen doen.
  • Ook Kagia doet de algemene ledenvergadering onlie: ,,Helaas heeft het bestuur moeten besluiten dat het dit jaar niet mogelijk is om een ‘fysieke’ jaarvergadering te organiseren i.v.m. beperkende maatregelen rondom de verspreiding van het Coronavirus. Wettelijk zijn we dit seizoen verplicht om uiterlijk 30 april 2021 verantwoording af te leggen over het gevoerde beleid in seizoen 2019/2020. Dit heeft ons doen besluiten om dit jaar helaas geen fysieke maar een online vergadering te beleggen. Namens het bestuur nodig ik daarom allen uit om de uitgestelde online Algemene Ledenvergadering 2019-2020 bij te wonen op vrijdag 23 april 2021, aanvang 20.00 uur.”
  • ,,Zaterdagochtend 10 april jl stond voor de O11 t/m O17 jeugd van VV Koudekerk in het teken van een training op het strand van Wassenaar. Het was hard duimen voor goed weer, maar gelukkig waren de weergoden ons goedgezind! Het is de hele ochtend droog gebleven en op weg naar huis vielen pas de eerste druppels. Top! De training bestond uit twee onderdelen; op het strand een estafettespel met twee speelvelden én een heuse bootcamp sessie in de duinen. Nadat iedereen op de parkeerplaats bij de club uitleg van de spelregels had gekregen en wist in welk team ze zaten, vertrokken we op schema richting de Wassenaarse Slag.” Aan de begeleidende foto op de site van de withemden is te zien hadden de jeugdleden erg veel schik die dag. Strandtraining wordt door veel senioren gehaat en gevreesd. Toch kan het leuk zijn blijkt maar weer.
  • SJZ: ,,Jeugdvoetbalopleiding organiseert op het complex van SJZ, tijdens de meivakantie: De jeugdvoetbaldagen. Deze uitdagende jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden op donderdag 6 en vrijdag 7 mei 2021.Alle kinderen uit de O7 tot en met de O15 (5 tot en met 15 jaar) kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft niet lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!”
  • ,,Trainen op de omschakeling van Portugal, de opbouw van Spanje en het verdedigen van de Italianen. Een eigen bodytest, meer prijzen dan ooit te voren en je eigen EK-voetbaldagen diploma. Doet jouw kind al mee aan de leukste voetbaldagen van de meivakantie bij RKVV Meerburg? In de meivakantie organiseren De Complete Techniek en RKVV Meerburg op 3, 4 en 6 mei de EK-voetbaldagen voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud. Tijdens de driedaagse gaan de kinderen trainen als een Europees Kampioen in eigen land. Maar let op! Op de locatie Meerburg zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar en VOL=VOL!”
  • MMO Hoogmade is op zoek naar een enthousiaste gediplomeerde jeugdtrainer of jeugdtrainer in opleiding voor de JO19-1 van seizoen 2021/22. Dit team moet aankomend seizoen klaargestoomd worden voor het seniorenvoetbal. Lijkt je dit een leuke klus en pas je bij onze gezellige dorpsclub? Mail dan naar de club van groen en wit!
  • Aad Neuteboom versterkt het eerste van ASC als leider. Samen met Chris Zweistra zal hij ervoor zorgen dat op de zondag alles rond het 1e soepel loopt. Aad brengt veel voetbalervaring mee en kent als geen ander het Leidse amateurvoetbal. Fijn dat Aad deze ervaring nu in gaat zetten voor onze rood-zwarte brigade.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read