vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (deel 29), 3-9 april

Lopend vuurtje (deel 29), 3-9 april

-

Vandaag alweer deel 29 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Op zaterdag 10 april organiseert Roodenburg in samenwerking met Kartar’s socceracademy een sponsorloop op het terrein van de club uit Noord. De opbrengst wordt gelijkelijk verdeeld tussen Roodenburg en de stichting Al-Iglans. De laatste biedt ondersteuning aan weeskinderen en hulpbehoevende ouderen in Marokko. Start: 10.00 uur. Let op! Alleen de jeugd mag meedoen. Alle verdere info op de site van Roodenburg.
  • Woensdag 7 april is de Leidse Sporttuin van start gegaan. Dit is een wekelijks event, waarbij de jeugd kan kennismaken met diverse sporten. Een en ander vindt plaats op het terrein van Roodenburg.
  • Valken’68 heeft er een nieuw veld bij gekregen vanwege de groei van de club. Bij een nieuw kunstgrasveld hoort ook een nieuwe lichtinstallatie. Deze is speciaal opgezet om lichthinder richting de huizen op 30 meter afstand tegen te gaan. Buren tevreden, club tevreden en de gemeente ook. In het kader van bewonersparticipatie is er vooraf veelvuldig overleg geweest over de lichtinstallatie. Allemaal met goede afloop! Op de websites van de Valkenburgers prachtige foto’s!
  • Al jaren gaat de oude kleding van RCL via diverse kanalen naar kinderen en jongvolwassenen die het niet zo breed hebben, zoals deze jongens (zie website RCL) in Afrika. Voetbal is toch een sport wat verbindt en universeel is. Er zijn weer heel veel mensen blij gemaakt met het rood-witte tenue. Oude schoenen kunnen samengebonden in de bak worden geworpen die bij de commissiekamer staat. Deze gaan dan de volgende keer mee.
  • In 2017 was RCL de eerste voetbalclub die zich geheel rookvrij verklaarde. In een leuk filmpje op YouTube legt onder andere Robert Guijs, initiatiefnemer, uit waarom de club tot die stap kwam. Teneur: eigenlijk zou elke sportclub dit initiatief moeten volgen.
  • Met een advertentie in de Voorschotense Krant en Groot Voorschoten bedankt Voorschoten ’97 al haar sponsoren. Daar is alle reden toe. De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat de club zowel sportief als financieel een moeilijk seizoen doormaakt. We zijn onze sponsoren reuze dankbaar dat zij ons in deze situatie blijven steunen. En dat terwijl ze het soms zelf ook lastig hebben. Reuze bedankt hiervoor.
  • Ook in de meivakantie (6 en 7 mei) kan je bij Voorschoten’97 terecht om je volledig in het zweet te trainen! Met een gevarieerd trainingsprogramma, verrassende animatie, altijd een afsluitend toernooi en dit alles onder bezielende leiding van top trainers van Play2Improve! Dan doe jij toch ook mee? Helaas betreft het een aangepast programma. Dat betekent dat wij in tegenstelling tot andere events (ivm corona) alleen een ochtendprogramma aanbieden en de op Sportpark Adegeest geldende coronaregels van toepassing zijn. De Voetbal 2-daagse zal in het teken staan van professionele (techniek)training. Functionele techniek, tactiek en plezier staan hierin centraal! Let op, de voetbal 2-daagse is niet clubgebonden en dus voor iedereen toegankelijk.
  • Dat in het paasweekend de kunstgrasvelden van ASC feestelijk zijn geopend is de serieuze volger van de club (en leidenamateurvoetbal) niet ontgaan. Op de site van de club uit Oegstgeest een fraaie fotoreportage.
  • SJZ had ter gelegenheid van Pasen een tiental bonnen verstopt. Ze zijn allemaal gevonden en aan de foto’s te zien waren de kids er knap blij mee. Natuurlijk weten ook deze jonge mensjes dat de gewonnen chocolade eieren veel suiker bevatten en eten ze liever broccoli en zuurkool. Maar ja, het is zonde om ze weg te gooien 😊
  • Op het terrein van Koudekerk is sinds kort de voetbalschool Soccerlifestyle actief. Nordin Bardan is de voetbalschool begonnen. In zijn cv lezen we onder andere het volgende: ,, Zelf speel ik al meer dan 14 jaar voetbal. Langzaam heb stappen gemaakt, waarbij ik uiteindelijk 2e divisie niveau landelijk heb gespeeld. Dit was in de 017 & 019 van ARC. Hierbij kwamen we ook uit tegen diverse BVO’S (betaald voetbalorganisaties). Terugkijkend heb ik in mijn jongere jaren niet altijd de trainingen en individuele begeleiding gekregen ik nodig had; hierdoor heb ik alles zelf moeten doen. Daarom is onze missie: leerlingen te trainen en te begeleiden naar de top! Als voetbalschool zijn wij erop gericht alle kwaliteiten uit een voetballer te halen.” Meer op de website van de club.
  • Komend seizoen maakt Floortje Bol de overstap van FC Oegstgeest naar ADO Vrouwen. Zij zal uitkomen in de MO16 en gaat het opleidingstraject volgen om richting haar doel te werken, ADO Vrouwen 1.
  • Ook bij RCL loopt talent rond: ,,Onze eigen Yesper Heijmans is 31 maart op stage geweest bij Feyenoord. Dit jonge RCL talent speelt als MP bij de JO8-4 en kan alles 2-benig. Dit was niet onopgemerkt gebleven door de grote club uit Rotterdam die hun motto “Geen woorden maar daden” eer aan deed door Yesper meteen uit te nodigen voor een stage. Wie zegt daar nu nee tegen? En zo stond de kleine man gisteren op het voetbalveld bij Feyenoord.“
  • De fans en volgers van FC Rijnvogels hoeven zich niet te vervelen! In navolging van het succes bij de volwassenen wordt er op 16 april nu ook voor de kids van FC Rijnvogels een online bingo georganiseerd. Verder wordt er op vrijdag 23 april in samenwerking met trainers/spelers/leden uit de eigen jeugd een jeugdactiviteit georganiseerd. Het gaat om voetbalgames en een meerkamp. Het evenement is geheel gratis voor de eigen jeugd van 4 t/m 12 jaar!

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read