Vandaag alweer deel 28 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Voorschoten’97 is immer op zoek naar verbetering: ,,Onze nieuwe Scoutingscommissie is in maart gestart met het “intern scouten” van onze jeugdspelers. Een nieuwe impuls voor onze jeugdopleiding! Bovendien wordt hiermee ook meteen een verbeterpunt uit de enquête binnen de jeugd van Voorschoten’97 aangepakt. Na de oproep voor vrijwillige scouts, stroomden binnen een paar dagen de aanmeldingen al binnen. Uit veel verschillende geledingen van onze club waren er enthousiaste voetbalkenners die graag hun steentje bij wilden dragen.”
 • Onze redactie feliciteert UVS. De Leidse club werd op 1 april j.l. 107 jaar jong en dat is geen grap. 1914-2021!
 • Forse aderlating bij Meerburg: ,,Per 1 april stopt Peter van der Heijden (beter bekend als Piep, red) met het wedstrijdsecretariaat. Nadat hij decennialang de taak van wedstrijdsecretaris heeft vervuld, vindt hij het tijd om aan andere zaken prioriteit te geven. Dat is natuurlijk zijn goed recht, maar door de manier waarop hij al die jaren deze taak heeft vervuld, laat dat een onuitwisbare indruk achter.”
 • TAVV: ,,Zondag 18 april wordt ons mooie sportpark Aardam-West omgetoverd in een heuse 9-holes voet-golfbaan. Uiteraard is het niet alleen maar rechtuit trappen, we gaan over, door en langs hindernissen, doelen en water en zullen tussendoor ook nog eens latje moeten trappen. Dit is bij uitstek de kans om op deze unieke eendaagse baan je skills aan je vrienden en vriendinnen te showen.”
 • FC Oegstgeest: ,,We zijn weer terug met onze “Spring Cyclus”. Deze 6-weekse cyclus op vrijdag. Let op want we gaan al snel beginnen! De Cyclus van 6 trainingen start op vrijdag 16 april en de laatste training is op 28 mei.”
 • Nu de avondklok met een uur verlengd is zullen de trainingsschema’s bij clubs ook aangepast zijn. Heren en dames voetballers, let daarop!
 • Enkele weken geleden berichtten we over de online bingoloterij van FC Rijnvogels. De uitslag is bekend. Wilt u weten of u in de prijzen gevallen bent dan moet u vanzelfsprekend even naar de website van de club surfen.
 • Zoom, Teams en de social media, het blijken de nieuwe manieren van communiceren. De voorzitter van Voorschoten’97, Pieter van Dijken, geeft in een videoboodschap een update over de stand van zaken binnen de club.
 • FC Oegstgeest informeert de leden via een brief op de website. En……het blijkt een lijst met louter positieve zaken wat de club betreft. Even die grauwsluier weg en ruimte voor vrolijk nieuws.
 • ASC: ,,De komende dagen vinden de laatste werkzaamheden plaats aan de twee schitterende kunstgrasvelden op ons sportpark. Vanwege Corona zal er niet echt een openingsmoment zijn, maar we willen dit voor de club zo belangrijke moment natuurlijk ook weer niet zomaar voorbij laten gaan. Tijdens het paasweekend zullen we deze velden met een feestelijk programma voor de jeugd in gebruik nemen. Onderdeel van het programma zijn ook de clubkampioenschappen shoot out (t/m JO13). De winnaars van elke jaarlijn mogen deelnemen aan het NK shoot out in juni. Op 2e paasdag kunnen ook de senioren (O27)…….” Ja? Wat kunnen ze? Even naar de site van ASC dan maar.
 • ‘Paaseieren’ zoeken met SJZ: ,,Eerste paasdag liggen er tien bonnen verstopt door heel Zoeterwoude. Wie vindt ze…..” Elke bon blijkt goed voor een paasmand vol chocolade. SJZ weet de leden iedere keer weer te vinden middels een origineel initiatief.
 • Op 10 en 17 april verzorgt FC Oegstgeest een geweldige sportdag voor de jeugd. Hulde voor dit initiatief. Om welke leeftijdsgroepen het gaat en wat het programma is, kunt u vanzelfsprekend terugvinden op de website van de club.
 • Luca Sanitair is het nieuwe businessclublid van RCL. Goed om te horen dat bedrijven nog steeds bereid zijn een lokale club te steunen.
 • De Racing Club heeft meer nieuws. Danny Plezier wordt de nieuwe hoofdtrainer voor de allerjongsten. Op de website van de club stelt hij zich voor.
 • Trots op uw club, omdat men alles doet om de leden toch goed te bedienen? Organiseert uw vereniging ondanks alle narigheid van alles om de leden, van jong tot oud te vermaken? Vindt u dat uw cluppie de ‘Club van het Jaar’ moet worden? Het Algemeen Dagblad organiseert zo’n verkiezing en dus kunt u uw club nomineren. Stemmen kan van 19 april tot 24 mei.