Afgelopen weekend heeft de loting plaatsgevonden van de Sportiff LAV Cup voor het seizoen 2021-2022. Sportiff is nog drie seizoenen de hoofdsponsor en is opgebouwd uit twee takken, te weten: Sportiff Health Care en Sportiff Sportswear. De organisatie is blij met deze enorme support en is ook erg content met het aantal inschrijvingen. We zijn uitgekomen op 42 teams en dat is een record. Wat ons betreft nogal opvallend omdat er afgelopen seizoen bijna niets mogelijk was, maar er blijkt dus meer dan genoeg animo te zijn. Een warm onthaal aan alle deelnemende clubs! Onderaan staan de indelingen van de poules en de contactpersonen per poule worden weldra benaderd via groepsappjes. Dat neemt niet weg dat er al veel wetenswaardigheden terug te vinden zijn via het toernooispelregelboekje. Daar beginnen we nu mee!

 • De clubs moeten zelf een geschikte datum vinden binnen de vastgestelde termijnen (LAV blijft hier buiten!). Wel dient LAV geïnformeerd te worden over de overeengekomen datum. Dit via Arie Koeman (koetjeman@hotmail.com of 06-85201699), Hennie Kanbier (appgroepjes) of redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • Het schema, zoals dit vooraf is opgesteld, is bindend voor de clubs tenzij er in onderling overleg-met medeweten van de organisatie– een andere afspraak wordt gemaakt (m.a.w. omdraaien van de wedstrijd ofwel A tegen B wordt B tegen A).
 • Het speelschema volgt binnenkort via deze website en via de appgroepjes.
 • Speelduur twee keer 45 minuten.
 • Thuisspelende clubs spelen de namen door van de scheidsrechters en dat de wedstrijd gepland is met de tegenstander. In de poulefase regelen de clubs de scheidsrechter zelf.
  Club regelt zelf clubgrensrechter in de poulefase.
 • Spelregels hetzelfde als bij reguliere wedstrijden.
 • Een directe rode kaart en/of twee keer geel in een wedstrijd (=rood) betekent uitsluiting voor een duel in dit toernooi, club geeft dit door aan LAV.
 • Door het gros van de clubs is de voorkeur van spelen op dinsdagavond bepaald. Aan die wens geven we gehoor. Uitwijken naar andere avond kan op zich wel, maar dat zullen de clubs dan onderling zelf moeten afstemmen. Voorkeur voor tijdstip aanvang wedstrijden 20.00 uur.
 • In onderling overleg met de tegenstander mag er worden afgeweken van een aanvankelijk afgesproken datum vanwege onvoorziene omstandigheden. Dit wel direct doorgeven aan LAV via de thuisspelende club!
 • Wedstrijden worden niet onder de KNVB-vlag gespeeld.
 • Het spreekt voor zich dat het een VRIENDSCHAPPELIJK toernooi is. Elke club wordt verzocht om met respect te spelen en de regels na te leven. Het gaat immers niet om leven en dood en het doel is onder meer dat clubs de onderlinge banden aan trekken en wedstrijdritme op doen dan wel uitbouwen naast andere geplande vriendschappelijke wedstrijden.
 • Wedstrijden mogen uiteraard worden gepland ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wellicht handig zelfs!!!
 • Verzoek aan alle clubs om het programma, zodra dat bekend is, niet enkel te delen met LAV maar ook op de eigen website (en eventueel op andere manieren). Dit uiteraard om publiek te trekken en zo voor aanloop en extra omzet te zorgen.
 • Het complete programma dient uiterlijk op 1 oktober 2021 binnen te zijn bij de redactie van LAV ivm aandacht op de website (indien er eerder wedstrijden worden gepland dit dan uiteraard eerder doorgeven). Het LAV team tracht zoveel mogelijk wedstrijden te bezoeken/te belichten, zeker na de poulefase. Van daaruit is het dus wel van het grootste belang dat de redactie op de hoogte wordt gehouden door de aangewezen contactpersoon. Dit ook natuurlijk bij afgelasting, uitstel door blessures etc.
 • De organisatie is op geen enkele wijze aansprakelijk voor opgelopen blessures. Laten we uitgaan van een sportief toernooi in elk geval. Blessures zijn echter nooit uit te sluiten. Op een training kan het uiteindelijk ook mis gaan.
 • Er mag worden door gewisseld tot 18 benutte spelers per wedstrijd. Dit tot aan de halve finale.
 • Clubs gaan akkoord met inschrijfgeld (65 euro per team). Clubs die zich afgelopen seizoen inschreven maar niet tot een wedstrijd kwamen, zullen een nul-factuur ontvangen. Bij 1 gespeelde wedstrijd wordt het bedrag aangepast.
 • Sportiviteit naleven in alle opzichten.
 • Beschikbaarheid eerste elftal garanderen op finaledag indien van toepassing, Uitgezonderd clubs waar de hoofdmacht in de tweede divisie/derde divisie of hoofdklasse speelt. Deze teams spelen met tweede elftal/O23/O21 of een Jong/combi-team
 • Niet opkomen betekent 3-0 nederlaag
 • In gevallen van een blessuregolf of andere zwaarwegende reden om een duel niet door te laten gaan mag een nieuwe datum worden bepaald. Wanneer dezelfde club dan weer niet zou kunnen spelen wordt de uitslag bepaald op 3-0 voor de tegenstander.

Alle groepswedstrijden moeten gespeeld zijn voor 15 december 2021!

Toernooischema:

Loting knock-out fase en overige ronden:  Nader te bepalen datum in januari of februari 2022.

Groepsfase: augustus-december 2021

Februari 2022: knock-out fase
Maart 2022: kwartfinales
April 2022: halve finales
Finale: nader te bepalen datum in juni 2022, terrein Voorschoten’97

Vanaf knock-out fase worden COVS scheidsrechters vastgelegd. LAV regelt dit met COVS.

Regels i.v.m. plaatsing volgende ronde:

Alles poulewinnaars plaatsen zich voor de knock-outfase (11 clubs). Plus de beste nummers 2 (5 in getal). Totaal dus zestien ploegen. Volgorde voor plaatsing: eerst meeste aantal punten, vervolgens beste doelsaldo, gelijk doelsaldo dan gaat het team met meer gescoorde doelpunten voor, ook gelijk dan onderling resultaat, ook gelijk dan bepaalt de klasse waarin wordt gespeeld (laag gaat voor), ook gelijk dan de positie/ punten op de ranglijst op dat moment!

Poule A: Ter Leede O23, FC Oegstgeest, Roodenburg, Alphense Boys (za)

Poule B: Jong Quick Boys/2, ROAC, Valken’68, DoCoS

Poule C: Katwijk O23, Blauw Zwart, Van Nispen, Koudekerk

Poule D: VVSB (combi), Stompwijk’92, Woubrugge, Football Factory

Poule E: FC Rijnvogels O23, Sporting L.(za), Teylingen, FC Boshuizen (za)

Poule F: ARC O23, Kagia, E.M.M.’21, TAVV

Poule G: N’wijk O23, MMO, Voorschoten’97 (zo), SJZ

Poule H: SJC O23, RCL, Voorschoten’97 (za), ASC

Poule I: FC Lisse O23, UVS, Alphia, Warmunda

Poule J: FC Boshuizen O23, LSVV’70, Sporting L. (zo)

Poule K: Jong Alphense Boys, Meerburg, Lugdunum

Er zal naast het toernooi een netwerkavond worden georganiseerd waarvoor de clubs zullen worden uitgenodigd om onder meer nader kennis te maken met onze hoofdsponsor! Uiteraard volgt er meer informatie hierover, maar laten we eerst maar eens zien wat er de komende maanden mag en kan. Wordt vervolgd!