dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenMeerburg: Schitter jij mee in Zoeterwoude?

Meerburg: Schitter jij mee in Zoeterwoude?

-

Corona trekt een donkere mantel over onze sportieve prestaties. Maatregelen, hoewel heel noodzakelijk, halen de glans er wel een beetje vanaf. We naderen het einde van het jaar. Het moment van reflectie, ophalen van herinneringen of het gedenken van wie ons is ontvallen. Veel inwoners rondom ons sportcomplex of leden van de vereniging zullen zich hierin herkennen. Daarom een initiatief “Iets positiefs dat hoop geeft in moeilijke omstandigheden” om weer te schitteren.

Juist in deze tijd kunnen we wel extra lichtpuntjes gebruiken. Op die manier zetten we samen met alle inwoners Zoeterwoude in het licht en verbinden we alle inwoners door lichtpuntjes aan elkaar om met elkaar te schitteren. Zet daarom voor de actie “Lichtpuntjes” (een Zoeterwoude initiatief dat we graag steunen) een kaars of lichtje voor het raam of in de voortuin op kerstavond.

Wanneer: Vrijdagavond 24 december (kerstavond)
Hoe laat: 19 uur

Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kan iedereen. Wees daarom ook een lichtpuntje voor die mensen uit je naaste omgeving waarvan je weet dat ze de kerst in eenzaamheid zullen doorbrengen. Een klein gebaar kan het verschil al maken. Even onthaasten deze dagen en kijk om je heen.

Ken je een familielid, vriend of buurtgenoot die eenzaam is of zich eenzaam voelt? Dan is het fijn om hem of haar weer het licht te laten zien. Dat kan al heel simpel: spreek diegene gewoon aan en vraag hoe het ermee gaat op deze koude (of juist warme, winderige, regenachtige of grijze) dag – zonder over eenzaamheid te beginnen. Nodig iemand uit voor een kopje koffie of ga zelf op bezoek. Doe samen een kaars ontsteken en maak daarbij een praatje, dat kan overal over gaan.

En heel belangrijk: neem de tijd en luister. Je kunt ze ook attent maken op het feit dat vrijwilligers altijd bij onze vereniging van harte welkom zijn. Er is vast iets wat we kunnen doen als vereniging om die eenzaamheid of het gevoel van eenzaamheid even weg te nemen. Ook voor ons een klein gebaar.

Zo maak ook jij het verschil! Namens ons en initiatiefneemster Astrid van der Wal, bedankt…

Bron: PR en Communicatie Meerburg

Must Read