Vorig jaar werd het EK Voetbal uitgesteld, maar dit jaar gaat het gelukkig wél door. En dus komt ook het voor 2020 geplande boek Code Oranje nu in 2021 uit. Met 1000 vragen als: Wie was bondscoach van Oranje op het EK 2000? Uit welke stad is Sarina Wiegman afkomstig? Tegen welk land debuteerde Frenkie de Jong in Oranje? Bij welke Belgische club speelde René van der Gijp toen hij in 1982 debuteerde in Oranje? Tegen welk land deed Jan Boskamp op het WK ’78 mee? Hoeveel Oranje-doelpunten maakte Johan Cruijff? Voor welke club speelde Lieke Martens voordat ze naar FC Barcelona ging? Hoe vaak scoorde 79-voudig international Dennis Bergkamp voor Oranje? In welke stad werd Virgil van Dijk geboren? Van welk land wonnen de Oranje Leeuwinnen in 2017 met 4-2 de EK-finale? Enzovoort.

Duizend vragen en katern met unieke data

In Code Oranje van voetbalschrijvers Martin van Zaanen en Chris Willemsen staan niet minder dan 500 multiple choice en 500 open vragen over onze Leeuwen én Leeuwinnen. In totaal dus duizend vragen (en antwoorden) waarmee je vele uren zoet bent. Het is een erg leuk boek voor voetbalfans die elkaars Oranjekennis willen testen. Maar ook handig als je je eigen Oranje Pubkwis wilt organiseren. Nog een bijzonderheid aan dit boek: het bevat een extra katern van 50 pagina’s met unieke Oranjedata die je nergens bij elkaar ziet, ook niet op het Internet.

Verrijkt met foto’s en gedichten

Code Oranje is geen hoeveelheid saaie tekst waar je moeilijk doorheen komt, maar een vrolijk en aanstekelijk opgemaakt werk van 240 pagina’s. Het is verrijkt met tal van foto’s en gedichten, heeft historische en journalistieke waarde en zal door veel Oranjefans bijzonder worden gewaardeerd. Het is te koop of te bestellen bij elke boekhandel in Nederland, maar ook rechtstreeks bij de uitgeverij: www.nscboeken.nl. Prijs 20,-, ISBN: 978-94-92273-46-8. Meer weten? Mail naar Uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club, info@nscboeken.nl

Uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club

KvK Den Haag 62991841

Spinozalaan 38-S, 2273 XC Voorburg
www.nscboeken.nl
@NSCBoeken
Nederlandse Sportboeken Club