OldStars voetballen 8000 euro bij elkaar voor Kika (plus beelden)

Afgelopen vrijdag hadden oudere voetballers bezit genomen van het RCL-complex in de Bloemerd. Ietwat buikiger dan in hun beste dagen maar met hetzelfde enthousiasme van toen kwamen ze een balletje trappen. Dit maal voor het goede doel, voor Kika, de stichting die onderzoek bevordert tegen kinderkanker. Het werd een uitbundige dag. Gingen de sterren van weleer vroeger blij naar huis met de drie punten, nu scoorden ze maar liefs 8000 euro voor Kika. Het voetbalplezier spetterde ervan af en vond een gouden bekroning door het behaalde bedrag.

Aan de warming-up van het RCL Kika Voetbaltoernooi, onder leiding van sportinstructeur/personal coach Nathalie Beekman, werd geestdriftig meegedaan.

Er waren 18 teams van heinde en ver naar Leiderdorp, waar RCL en tal van vrijwilligers, onder aanvoering van de niet te stuiten Rob van der Groen een tot in detail geprogrammeerd toernooi presenteerden. Dat de tijd enigszins uitliep had een door iedereen met applaus ontvangen reden: geld bleef maar binnenstromen. Het bedrag op de reuze cheque kon niet meer gewijzigd worden. Daar stond 6750 euro geschreven in chocoladeletters op. Te laag, het werd dik 8000 euro.

Positieve Fien

De teams waren ingedeeld in 3 poules van 6, er werd een halve competitie gespeeld, elke wedstrijd duurde 15 minuten. De nummers één van elke poule werd winnaar en ging met een beker met behoorlijke oren naar huis. ‘Leuk, hoor, zo’n glimmend ding,’ zeiden de aanvoerders in koor. ‘Maar in feite zijn alle teams winnaar en de grootste is Kika.’

Oud-profvoetballer Tim de Cler deed samen met Fien de aftrap. Hij vertelde Fien gesproken te hebben, onder de indruk te zijn van de wijze waarop zij tegen kanker vecht. ‘Wat een positieve meid,’ zei hij, ‘wat een kracht. Dat doet wel wat met je.’ Ook roemde hij het initiatief  van RCL. Van der Groen, het ‘gezicht’ van dit 2e RCL Kika Toernooi, sprak bewogen over het nuttige werk van Kika: ‘Er zijn 555 kinderen getroffen door kanker. Dat lijkt weinig wanneer je bedenkt dat er zoveel meer mensen aan bijvoorbeeld longkanker lijden. 25 procent van de kinderen geneest niet. Er is dus nog veel meer geld nodig voor onderzoek.’

Oud-profvoetballer Tim de Cler in gesprek met dappere en krachtige Fien. Samen trapten ze het toernooi af.

Walking Football

Vanaf dat moment dirigeerde speaker Mary van der Heiden de ‘bejaarde acteurs’ naar het veld voor hun partijtjes Walking Football. Mary klonk als een nachtegaal, charmant, hartelijk en vooral duidelijk. Daardoor verliep het toernooi als een zonnetje. De uitslagen? Ach, dat is bijzaak. De arbitrage hield de kaarten op zak, ze werden later bij opbod verkocht. Ook het Rad van Avontuur, met voormalig 1ste elftalspeler Ronald Nieuwenhuizen aan het roer en gesteund door een architectonisch geslaagde assistente, draaide er lustig op los. De opbrengst? Enorm.

De winnaars VVSB, OldStars Utrecht en KMD (met bekers) en verder v.l.n.r.: Beer Claire, John Anema (Nationale Ouderen Bond), Annemarie Sipman (Ambassadeur Kika), Dick van der Bijl (voorzitter RCL), Rob van der Groen (de motor achter het RCL Kika Voetbaltoernooi), Beer Rick.

De 3e helft werd er een uit het boekje. De oude glorie liet zich de gele rakkers smaken, de hapjes van Thomas Stolker en zijn kantinebrigade gingen royaal rond. Alom vrolijke gezichten. Bij het vertrek ging een ieder even langs Van der Groen, ze gaven hem een ‘boks’, bedankten hem en beloofden volgend jaar weer present te zijn. ‘Bij leven en welzijn,’ werd er wel aan toegevoegd. Dat er een vervolg komt in 2022 staat vast, liet Van der Groen weten. Hij zit vol plannen, denkt nog groter te kunnen uitpakken. Meer laat hij niet los, hapt in een koele Triple, maar geeft wel de datum voor volgend jaar prijs, 9 september.

Foto’s: Corrie van der Laan, Robert Guis.

 

 

Zie hier ook de beelden van mediapartner Sleutelstad:

 

Premier League tickets