zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSport ondergeschoven kind in verkiezingsprogramma’s

Sport ondergeschoven kind in verkiezingsprogramma’s

-

Het Leidsch Dagblad van zaterdag 13 maart opende met een voor sportliefhebbers weinig plezierig bericht. Politiek: Sport is onbelangrijk. Niet bepaald een kop om de miljoenen stemmers aan te zetten aanstaande maandag, dinsdag of woensdag een vakje rood te maken. Bijna alle belangrijke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma’s niet of nauwelijks budget vrijgemaakt om het beoefenen van sport aan te moedigen. LeidenAmateurVoetbal heeft de kandidatenlijsten uitgevlooid om te zien welke Leidenaars een poging wagen een zetel te verwerven in de Tweede Kamer. Hun aantal valt niet tegen:

·       Dorien Verbree (VVD, 42ste plaats)

·       Julius Terpstra (CDA, 20)

·       Jan Paternotte (D66, 4)

·       Paul van Meenen (D66, 11)

·       Senna Moutaag (GroenLinks, 5)

·       Imran Hyder (GroenLinks, 30)

·       Thomas van Halm (SP, 37)

·       Roos van Gelderen (SP, 41)

·       Marc Newsome (PvdA, 42)

·       Abdelhaq Jermoumi (PvdA, 50)

·       Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren, 1)

·       Lianne Raat (Partij voor de Dieren, 33)

·       Michiel Hoogeveen (JA21, 9)

·       Elly Mulder (JA21, 22)

·       Ernst Boutkan (Volt, 3)

·       Sylvia van Laar (Volt, 10)

·       Ger van Eeden (Volt, 22)

·       Ramona Kwestro (Lijst 30, 15)

• Julius Terpstra (in het groen), aanvoerder van het Politiek 071 Elftal, dat 2 jaar geleden de eerste ontmoeting tegen Leidse journalisten won, met een van de wisselbekers. (Foto J.P. Kranenburg)

 

Van al deze namen kent voetbalminnend Leiden alleen Julius Terpstra. Hij voetbalde bij LSVV’70 en stond twee jaar geleden in het Politiek 071-Elftal, dat aantrad tegen een team van journalisten. Een wedstrijd, georganiseerd door LAV in samenwerking met Sleutelstad.nl.

LeidenAmateurVoetbal geeft geen stemadvies, vraagt wel te gaan stemmen. Onthoud wie uit het lijstje daadwerkelijk het Parlement haalt. Dan kunnen wij hen aanspreken over hun daden voor Leiden en voor de sport, in het bijzonder het voetbal.

Must Read