vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSportiff LAV Cup: intenties Voorschoten'97, Sportiff Company en LAV blijven aan

Sportiff LAV Cup: intenties Voorschoten’97, Sportiff Company en LAV blijven aan

-

Nog altijd is er veel onzeker over de (nabije) toekomst van het (regionale) amateurvoetbal. Er mag weer worden getraind door spelers tot en met 26 jaar. De spelers die boven deze leeftijd zitten, wachten af wanneer zij weer buiten mogen gaan trainen. De komende persconferentie(s) zal/zullen weer meer duidelijk moeten maken. Dan is er ook nog de avondklok met de vraag tot welk moment er rekening gehouden dient te worden met deze maatregel. Dan hebben we nog de plannen van de KNVB m.b.t. de Regio Cup. Op dit moment valt er daarover, voor zover bij ons bekend, nog niets te melden. Het is een contact dat de KNVB, rond deze tijd, zou leggen met de clubs.

Al eerder liet de organisatie van de Sportiff LAV Cup weten de intentie te hebben het toernooi op te pakken, verder en eventueel uit te spelen. Er liggen diverse scenario’s klaar, maar daarbij blijft de vraag wanneer er meer bekend is over de zaken die in de eerste alinea genoemd zijn. Wanneer er op die fronten meer duidelijk is, kan de organisatie schakelen met de clubs over de eventuele invulling.

Voor nu kan de organisatie melden dat de hoofdsponsor, Sportiff Company, nog steeds onveranderd achter de planning staat om straks door te voetballen. Daarnaast is er maandagavond overleg geweest, op afstand, met afgevaardigden van Voorschoten’97. Bij die club zou immers, medio juni, de finale worden gespeeld. Of dat haalbaar is, weten we op dit moment niet. Wel is met de club afgesproken dat we er voor gaan wanneer er meer duidelijk is en het eventueel alsnog haalbaar is. Desnoods, en helaas naar verwachting, zonder publiek. LAV zou dan kunnen live streamen en op andere manieren belangstellenden alsnog kunnen bereiken. Zodra daar meer over bekend is, volgt via deze website en via andere kanalen meer informatie.

Met Voorschoten’97 is tevens afgesproken dat de club recht zal houden als medeorganisator van de finaledag met publiek. Er is dus een aanzienlijke kans dat dit zal plaatsvinden in juni 2022.

Er moet dus nog steeds gewerkt worden met ‘als’ en ‘maar’. Niet leuk, wel meer dan realistisch. Dat neemt niet weg dat de gastheer (Voorschoten’97), de hoofdsponsor (Sportiff Company) en de organisatie (LAV) wel de intentie blijven uitspreken zo lang dat kan. Waarvan akte.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read