In poule I speelden Alphia en UVS hun eerste wedstrijd tegen elkaar. In Alphen werd het 0-5 en het krachtsverschil was eigenlijk al vrij snel gemaakt tussen de derde-en tweedeklasser. Enkele jaren terug moest de Leidse ploeg in dit toernooi nog diep gaan tegen de oranjehemden om de volgende ronde te bereiken.

Trainer Marcel Vondeling namens de Alphianen: ,,Het was voor ons een dramatisch begin. Binnen elf minuten stond het al 0-3 en dan weet je dat een resultaat er niet in zit. UVS maakte op mij een prima indruk, daar hoef je geen discussie over te voeren. Toch hebben we de schade nog enigszins kunnen beperken. In mijn ploeg speelden veel jonge gasten, die vorig seizoen grotendeels nog in het tweede uitkwamen. Voor hen was deze pot heel leerzaam en hier kunnen ze ook weer mee verder.”

Collega Kevin Krishan: ,,De trainer van Alphia sprak over eenrichtingsverkeer en dat was ook zo. Daarbij helpt het natuurlijk wanneer je na zestien tellen op 0-1 staat via Jim Brugman. Voordat zij het wisten, was het al 0-3 (goals Tomas Tavilla en Axel Pison) en gespeeld. Laat in de wedstrijd hebben we de score nog uit kunnen bouwen (Raul Dubbeldeman en Thijs de Roy Zuydewijn). Wat mij betreft een prima overwinning tegen de oranje muur van Alphia. Een ander team van de selectie won ook nog eens van Meerburg dus we mogen niet mopperen vooralsnog.”