vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenStandpunt LeidenAmateurVoetbal inzake Regiocup en Sportiff LAV Cup

Standpunt LeidenAmateurVoetbal inzake Regiocup en Sportiff LAV Cup

-

Gisteren werd via de KNVB bekend dat er geen bal meer zal rollen in competitieverband dit seizoen. Geen promotie en geen degradatie en dus geen geschiedschrijving. De KNVB liet wel weten een Regiocup te willen organiseren (zie: https://leidenamateurvoetbal.nl/2021/voetbalnieuws-leiden/wetenswaardigheden-over-regiocup-van-de-knvb/).

Regiocup via de KNVB

Of dit van de grond komt, hangt volledig af van enerzijds de mogelijkheden om weer voltallig te kunnen trainen (dus niet enkel tot en met 26 jaar). Dit kan en mag nog niet en op zijn vroegst is pas op 8 maart bekend (wederom een persconferentie) of dit wel mogelijk is. In dat scenario, het beste dus, zou er eventueel nog gevoetbald kunnen worden van pakweg het tweede deel van april of, reëler, vanaf begin mei tot en met eind juni. Daarnaast moet het dan ook met het aantal besmettingen beter gaan zodat niet andermaal moet worden besloten om de regels weer aan te scherpen.

Hoe dan ook: omdat de KNVB dit initiatief neemt, zal LAV hier GEEN bemoeienis mee hebben. Het heeft geen zin om dubbelop indelingen te maken, al helemaal niet gezien de beperkte hoeveelheid weekenden die nog resteren. Wel zal LAV, als er dus daadwerkelijk gespeeld zal worden, aandacht besteden aan wedstrijden. Vanzelfsprekend.

Sportiff LAV Cup

Wel wil de sponsor van de bestaande regionale cup en de organisatie, in handen van LAV, de strijd om de Sportiff LAV Cup vervolgen. De editie 2020-2021 was al wel van start gegaan, maar door corona moest het toernooi worden stil gelegd.

Zie hieronder het overzicht van de gespeelde en nog te spelen wedstrijden in de poulefase (standen en wedstrijden per poule).

https://leidenamateurvoetbal.nl/programma-en-uitslagen-sportiff_company_lav_cup/

Deze wedstrijden kunnen benut worden als oefenduel/ serieuze test of als voorbode op de Regiocup van de KNVB. De organisatie wil zover mogelijk komen, maar dat hangt dus af van de mogelijkheden en de tijd die resteert om te kunnen spelen (tot eind juni uiterlijk). Het zou eventueel kunnen zijn dat de halve finale/finale doorschuift naar augustus, maar laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen want dat heeft op dit moment geen zin. LAV hoopt zo snel mogelijk een antwoord te krijgen op nu geldende vragen (dit artikel wordt ook doorgestuurd aan de contactpersonen per poule!)! Wij zouden het zeer plezierig vinden als de clubs de mening delen het toernooi te vervolgen. Mochten er clubs afvallen dan zitten we immers met een scheef programma en dat is niet wenselijk!

Nogmaals: we kunnen niets in beton gieten gezien de situatie waarin we verkeren en waar we onmiskenbaar nog langer mee te maken krijgen. Laten we echter uitgaan van het scenario dat er zsm voltallig getraind kan worden zodat er straks nog wedstrijden gespeeld kunnen worden.

VRAGEN

1 Speelt het ingeschreven team voor het seizoen 2020-2021 door zodra het kan (er zijn clubs die al wel twee keer speelden, voor hen geldt dus de vraag om de volgende ronde weer in te stappen)? Loting voor de knock-out fase (met 16 clubs), volgt zodra alle duels in de groepsfase gespeeld zijn! Doorgaan toernooi ja/nee?

2 De inschrijving voor het seizoen 2021-2022 is geopend!!! Voor de hoger spelende clubs geldt wederom spelen met O21, O23 of tweede team. Verder gaat het om eerste elftallen vanaf de eerste klasse. Doet jouw club dan ook weer mee? Terugkoppelen voor uiterlijk 1 april!!! Liefst ZSM! Inschrijfgeld blijft hetzelfde!

Bij vragen: redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bellen met de vaste contactpersonen (Arie Koeman of Hennie Kanbier).

Het plannen van wedstrijden heeft pas zin zodra er meer bekend is over het voltallig mogen trainen. Vanaf dat moment volgende contactmoment als vervolg op vraag 1!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read