woensdag, april 24, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVeel mutaties bij FC Boshuizen (za), Meerburg en Lugdunum

Veel mutaties bij FC Boshuizen (za), Meerburg en Lugdunum

-

Vanavond laat zal onze redactie het overzicht plaatsen van de mutaties bij onze regionale clubs. Vrijwel alles is op dit moment bekend, maar op het laatste moment kan er altijd nog wat veranderen. Onze redactie maakt nu alvast de tussenbalans op, maar die zal weinig afwijken van de eindbalans. Een enkele club heeft nog geen informatie doorgespeeld. Het kan ook zijn dat een enkele club (nog) niet volledig was. Die ‘maren’ en ‘mitsen’ laten we nu echter even buiten beschouwing en dan kunnen we tot een aantal conclusies komen.

We beperken ons in dit geval tot de in ’21-’22 bij Leidenamateurvoetbal aangesloten clubs en dat zijn er 25 waarbij drie clubs zich inschreven met een zaterdag-en zondagtak (28 teams). Serene rust was er bij LSVV’70. De vierdeklasser zag geen speler zich aanmelden, maar niemand nam de kuierlatten. Voor Freek Jansen geen probleem: ,,We hadden een goede groep staan en we blijven sowieso onberekenbaar als tegenstander. LSVV’70 is nu eenmaal geen club van ‘brengen en halen’.”

Ook bij klasgenoten MMO en Woubrugge gebeurde er weinig, hoewel John van Berkel blij zal zijn met de komst van Ricard Bakker van ARC. De middenvelder heeft een verleden bij de club uit Hoogmade en was daar jaren een bepalende speler. Bij Woubrugge, terug aan boord bij LAV, zal Thomas Osthoff gemist gaan worden. Blessureleed heeft er toe geleid dat hij voor het moment in elk geval gestopt is. Vanuit Roodenburg en Football Factory kwam nog geen nieuws, maar dat zal vast later volgen.

Koudekerk zag geen speler vertrekken, maar verwelkomde wel onder meer Akke Pennin terug op het nest. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots lijkt ook komend seizoen een gegadigde om een prijs te pakken. Warmunda hoopt daar ook op en kreeg er met Robbert Steemers aanvallend vermogen bij. Hij verliet Ter Leede en wil met de blauwwitten hogerop. Tegenover deze aanwinst staat wel het vertrek van spelers die men op Overbos liever had zien blijven. Brian van Noort is op zeker een gevoelig verlies. Hij zal gaan uitkomen voor Valken’68.

SJZ heeft aangegeven dat er maar liefst zeven spelers doorstromen uit de eigen jeugd. In zijn totaliteit heeft Arie van Duijn er negen spelers bij tegen slechts 1 vertrekker. Het meeste veranderde er echter op de Boshuizerkade en bij Meerburg. FC Boshuizen (za) hengelde maar liefst zestien spelers binnen en zag slechts drie lieden de stad Leiden verlaten. In Zoeterwoude-Rijndijk heft Jelle Korbee er twaalf man bij voor de selectie, waarbij er vijf spelers overkwamen uit de A-jeugd. Er staan vier uitgaande spelers tegenover. De hoofdmacht lijkt er zeker op vooruit te zijn gegaan met de komst van enkele spelers van RCL en Max van Steen, die FC Rijnvogels de rug toekeerde.

In de derde klasse op zondag bleven de selecties van Sporting Leiden en Voorschoten’97 vrijwel in tact, hoewel de fusieclub uit de Mors wel een verbreding kreeg in de groep. Op zaterdag veranderde het meest bij Lugdunum. Marco Harleman en Nino Poulina kregen er tien spelers bij en daar zit o.a. Brian Thong bij van FC Rijnvogels. Vier spelers verlieten de Kikkerpolder. De andere clubs staan ook in de plus v.w.b. meer komende dan uitgaande spelers. Bij TAVV was er het minste deining, SV Aarlanderveen lijkt sterker voor de dag te kunnen komen, terwijl ook Sporting Leiden en FC Oegstgeest tevreden zullen zijn met de nieuwe selectie. De Leidenaren hebben er vier spelers bij en dat geldt ook voor de andere genoemde fusieclub.

Op zondag, in de tweede klasse, is het afwachten geblazen hoe E.M.M.’21 zich zal gaan manifesteren. De fusieclub, DOSR en WVC sloten de handen ineen, combineerde de krachten in de selectie en gaan mogelijkerwijs ook jeugdige spelers de kans geven in de hoofdmacht te komen. ASC kreeg er eveneens aanwas bij en zag Jerome Rousseau terugkeren. De regionale tweedeklassers moeten het stellen met wat minder derby’s omdat Teylingen overstapte naar de competitie op zaterdag.

Zonder twijfel mag worden gesteld dat de vier regioclubs op zaterdag goede zaken deden aangaande de selectie. Kagia zag vier talentvolle spelers overkomen van FC Lisse en vanuit de hoofdmacht verdween geen speler. UVS is blij met de terugkomst van Sven Verlaan en heeft er ook wat jonge spelers bij die in de A-jeugd bewezen hebben over veel kwaliteiten te beschikken. Het vertrek van Bart van der Weijden mag wel een aderlating worden genoemd. Dennis Olman ziet het zitten met DoCoS, want ook daar leeft het idee dat de selectie er op vooruit gegaan is met meer concurrentie. Wel is Simon Joubij elders lager gaan spelen. RCL zag wel wat spelers vertrekken naar onder meer Meerburg, maar lijkt wel een selectie te hebben waar muziek in zit. Michael Schouten is weer terug bij de Racing Club.

Eersteklassers Valken’68 en Voorschoten’97 zijn ook al niet ontevreden met de nieuwe selectie. De Valkenburgers zagen wel tien spelers vertrekken, stoppen of lager gaan spelen, maar daar staat tegenover dat er acht gerichte versterkingen bij zijn in de gelederen. De groengelen van Adegeest lieten wel wat veren, maar behielden alsnog Ronnie Verplancke, Shemiel Constancia en Sergio Vrede. Zij leken op weg naar de uitgang. Met de komst van Lars Oudshoorn (Quick Boys) en Tim de Rijk (Alphense Boys) is trainer Theo Ducaneaux in zijn nopjes.

Over nopjes gesproken: ook Roberto Escudero van FC Boshuizen– zondag eerste klasse- is meer dan tevreden met het voor handen zijnde materiaal. Morgen op deze website een interviewtje met hem daarover. Bij ROAC bleef de hoofdgroep nagenoeg bij elkaar en de paarswitten zijn er trots op om te melden dat er niet minder dan acht spelers de stap maken van de A-jeugd naar de selectie. Wie weet wat daar voor moois uit gaat ontstaan?

In de Hoofdklasse bij FC Rijnvogels zijn er ook fors wat verschuivingen te melden. Acht spelers zijn nieuw, waaronder twee jongelingen uit de eigen gelederen. De club (en LAV) is onder andere benieuwd naar de verrichtingen van Peer van Paasen, die overgekomen is van Voorschoten’97. Negen spelers komen volgend seizoen niet meer uit voor de roodwitten. Romano van der Stoep gaat zijn geluk beproeven bij Barendrecht.

Er valt nog veel meer te melden, maar voor het complete overzicht verwijzen wij onze volgers naar de lijst die vanavond wordt gepubliceerd. Mochten er nog spannende mutaties bij komen dan melden wij dit ook.

Note redactie: dinsdag, 19:15 uur ook de mutaties van Football Factory en Roodenburg zijn bekend alsmede nog en paar toevoegingen, alles terug te vinden in de lijst die vanavond openbaar wordt gemaakt!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read