vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leiden‘Zoef de Haas’ gedijt bij vertrouwen

‘Zoef de Haas’ gedijt bij vertrouwen

-

Ook dit seizoen levert LAV bijdragen aan het Leidsch Dagblad. Interviews die daar worden geplaatst, komen later eveneens op deze website terug. In deze editie is FC Rijnvogels aan zet in de persoon van flankspeler Roy van Leeuwen.

Bij hoofdklasser FC Rijnvogels wordt er nog nauwelijks gesproken over een mogelijke periodetitel. Voorbarige euforie zou ook niet verstandig zijn op de Kooltuin. Er wachten nog vier hordes en er mag gerust gesproken worden over pittige tegenstanders met Jodan Boys (uit), DUNO (thuis), SC Feyenoord (uit) en Capelle op eigen bodem. Feit is wel dat de formatie van Thomas Duivenvoorden het voortreffelijk doet met vijf zeges en slechts één uitglijder. Daarbij komt dat de ruime nederlaag bij FC’ s-Gravenzande geen recht deed aan de krachtsverhoudingen. Tot nu is Maarten Reyneveld de absolute blikvanger met negen treffers, maar de rol van Roy van Leeuwen mag niet onderschat worden. De buitenspeler was tot nu toe bij veel doelpunten betrokken en lijkt een stevige basisklant dit seizoen.

                               Er valt tot op heden veel te vieren bij FC Rijnvogels, de koppositie is het gevolg..

Vertrouwen

,,Die stek voorin probeer ik uiteraard vast te houden. De spoeling voorin is wel redelijk dun omdat Virgil Tjin-Asjoe geblesseerd is en mijn concurrent aan de rechterkant Koen van Liempt is pas gestopt. Ik kijk echter niet naar anderen en moet voor mezelf gewoonweg presteren en van waarde zijn voor de ploeg. Dat gaat vooralsnog lekker en dat heeft zeker te maken met het vertrouwen dat ik krijg van medespelers en de staf. Dat is voor mij van groot belang. De trainer weet mij te raken en ik ben sowieso blij met zijn inbreng. Het is een absolute detaillist en hij denkt overal over na. Als speler heb je daar veel aan.”

Arbeid leveren

Afgelopen zaterdag kwamen de Katwijkers voor de tweede keer op rij met tien man te staan. In het Westland brak dat de ploeg op, maar tegen Achilles Veen bleef de koploper erin geloven en bij elkaar. ,,Na de 2-1 van FC’ s-Gravenzande gingen we te naïef op zoek naar de gelijkmaker. Nu kreeg Willem Schonenberg de rode kaart, maar bleven we sterk aan de bal en zochten we de counter. De zege kwam uit de tenen, maar dat zal veel vaker moeten gebeuren want veel ploegen ontlopen elkaar weinig in deze klasse. Ik stond zondag zwaar vermoeid op. Dat is voor mij een teken dat ik er ook keihard voor heb moeten werken. Zo’n speler ben ik ook. Ik vind dat het begint met arbeid leveren. Met enkel talent kom je er niet.”

              Roy van Leeuwen wordt stevig aangepakt door een speler van Rijsoord, de buitenspeler is vaak een plaag

Zoef de Haas

Van Leeuwen heeft een belangrijk wapen in huis. Met zijn snelheid laat hij menig tegenstander duizelen. Eerder werd hij al eens de ‘Zoef de Haas’ van de Vogels genoemd. ,,Dat is een leuke benaming en met mijn snelheid kan ik zeker iets betekenen voor de ploeg. Enkel met hard rennen blijft rendement echter  uit. In de voorbije jaren heb ik flinke stappen gemaakt met het bewaren van het overzicht. Ik ben van mening dat dit op het moment mijn niveau is. Bij Rijnsburgse Boys had ik onder meer Jeffrey Jongeneelen voor mij en daardoor kwam ik daar nauwelijks aan spelen toe in de hoofdmacht. De overstap naar FC Rijnvogels, ruim drie jaar terug, heeft mij goed gedaan.”

 

De 27-jarige ‘snelheidsduivel’ , werkzaam bij zijn vader in Rijnsburg bij champignonkwekerij en paddenstoelengroothandel Alro-Champ, kijkt uit naar het eerst komende duel. ,,Jodan Boys is altijd lastig voor FC Rijnvogels. Ik kan mij niet heugen daar ooit gewonnen te hebben. Dat wordt nu ook een uitdaging, maar als ploeg hebben we bewezen er te kunnen staan. Ook als het even tegenzit.”

                     Van Leeuwen viert het feestje mee, collega Maarten Reyneveld heeft alweer gescoord

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read