vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDerek van der Plas: ,,Valken'68 een mooie vervolgstap"

Derek van der Plas: ,,Valken’68 een mooie vervolgstap”

-

Gisteren kwam Valken’68 bij LAV naar buiten met het bericht dat Derek van der Plas na dit seizoen trainer wordt van de eersteklasser. ‘Mister Quick Boys’ gaat Nieuw-Zuid dus verlaten voor zijn eerste uitdaging als hoofdtrainer elders. Genoeg reden om de 40-jarige te contacten en navraag te doen.

,,Al met al heeft het ongeveer vier weken geduurd deze procedure en zijn we er prima uitgekomen. Nadat bekend werd dat Alan Campfens de club zou verlaten, heb ik gesolliciteerd. Ik begreep dat er vier kandidaten waren. Er hebben drie gesprekken plaats gevonden en ik mag wel zeggen dat er een wens is uitgekomen. Ik hield de ontwikkelingen bij Valken’68 al langer in de gaten. Het zou voor mij een grote kans en uitdaging zijn om bij deze warme en leuke vereniging aan de slag te gaan en dat gaat er dus nu van komen.”

Van der Plas, die al 34 jaar min of meer ‘getrouwd’ is met Quick Boys, woont zo ongeveer om de hoek van ’t Duyfrak. ,,Ik woon op de grens van Oegstgeest en Rijnsburg en hoef maar een kort stukje te fietsen of lopen. Tijdstechnisch gezien is dat een groot voordeel. Met een zoontje van anderhalf is er genoeg te doen en mijn vrouw heeft ook zo haar hobby’s. Dit komt uitstekend uit. Ik heb de juiste papieren, Valken’68 speelt op een heel aardig niveau, er staat een goeie groep en organisatie. Met Jaco van der Bent en Ruben van der Does heb ik nog gespeeld en ik ben onder meer trainer geweest van Sammy Zandbergen, Huig van Duijn, Jan de Bruin en Samet Arikan. Ik begin dus zeker niet onderaan de ladder.”

De opvolger van Campfens coachte als interim-trainer al zes wedstrijden de hoofdmacht van Quick Boys. Hij verving toen de zieke Erik Assink. Momenteel staat Van der Plas aan het roer van de O21 en hij was eerder al werkzaam als jeugdtrainer. Liefst veertien jaar kwam hij uit in het eerste en het is dus wel wat dat er nu een andere club op zijn pad is gekomen. ,,Uiteraard blijft Quick Boys in mijn hart zitten en ik zal er ook straks vast terug gaan komen. Vanuit de club waren er mensen die mij een soort van aanspoorden om eens buiten de deur te kijken. Deze stap wordt mij gegund. Ik kan me zo goed door ontwikkelen en nog meer ervaring gaan opdoen. En tja, wie weet kom ik ooit nog eens terug als hoofdtrainer van het eerste op Nieuw-Zuid. De tijd zal het leren. Mijn focus ligt nu nog op de talenten van de O21 en ik heb erg veel zin in de tweede seizoenshelft. De TC van Valken’68 gaat inventariseren of er spelers zijn die de behoefte hebben om mij al te spreken. Ik zal vast ook wel eens met Alan spreken, dat deed ik trouwens al eerder. De club volgde ik al een tijd en zo volg ik sowieso het regiovoetbal. Nadat ik TC1/UEFA A afrondde, ben ik mij al meer gaan verdiepen in de mogelijkheden voor mezelf. Het is prachtig dat de puzzelstukjes nu in elkaar zijn gevallen.”

Valken’68 zag Van der Plas nog niet spelen, maar zodra de kans zich voordoet zal dat zeker gebeuren. ,,Met de O21 speel ik ook om 14.30 thuis of uit en dan lukt het dus niet om in Valkenburg te zijn. Maar dat komt wel goed. Ik ken, zoals gezegd, veel spelers en ik weet dat er ook genoeg talent op de club rondloopt. Het is een mooie groep om straks mee te gaan werken, zoveel is voor mij al zeker.”

Het is overigens niet zo dat Van der Plas al klaar was met de O21. ,,Zeker niet. Ik had het niet vervelend gevonden om nog een jaartje door te gaan. Het is ontzettend leuk werk en er zit zeker nog groei in. Enkel kwam deze kans en die ga ik nu met twee handen aangrijpen. Ik heb in die wedstrijden die ik coachte bij Quick Boys 1 veel geleerd en ervaring opgedaan. Dat was zeker niet altijd even makkelijk, maar bij een club als Quick Boys weet je dat nu eenmaal. Ik neem de bagage mee naar Valken’68 en kijk er naar uit om er straks aan de slag te gaan.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read