zondag, augustus 14, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseDerk Reinders (Voorschoten'97,za): ,,We willen graag bewijzen dat we nu veel te...

Derk Reinders (Voorschoten’97,za): ,,We willen graag bewijzen dat we nu veel te laag staan”

-

Om het verhaal van Voorschoten’97 speler Derk Reinders beter te begrijpen pakken we de koppen van de verslagen van de laatste drie wedstrijden van groen-geel erbij: ‘Onverdiende nederlaag’, ‘Voorschoten’97 voelt zich bestolen’, Voorschoten’97 verliest geflatteerd’. Het is een open deur intrappen, maar de club zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Reinders is het hartgrondig eens met de headliners van Leidenamateurvoetbal.

,,Het ging qua voetbal echt de goede kant op. Een paar langdurig geblesseerde spelers waren terug en dan heb je een serie van drie wedstrijden waarin werkelijk alles tegenzit. Misschien dat de nederlaag tegen BOL mij het meest irriteert. Vlak voor tijd staan we, terecht, voor. Wij scoren, maar vanwege een vlagsignaal van de grensrechter wordt die afgekeurd. Even later maken zij een doelpunt en ondanks het vlaggen van de grensrechter wordt dat doelpunt juist goedgekeurd. En dan ook nog eens een wel zeer dubieuze penalty. Het was een zeer frustrerende middag. Je staat als team machteloos; protesteren levert alleen maar kaarten op.”

Tegen Nootdorp speelde Voorschoten’97 in de ogen van de verdediger wellicht de beste wedstrijd van het seizoen, maar weer bleef de selectie van trainer Theo Ducaneaux puntloos. ,,We waren gelijkwaardig aan Nootdorp, dat tweede staat, maar de gelukkigste won die middag. Je moet erbij geweest zijn om het te geloven, want het is amper na te vertellen. Mede door die drie nederlagen staan we op een teleurstellende elfde plaats.”

Het seizoen van de eersteklasser wordt ook gekenmerkt door een schier eindeloze reeks geblesseerden. Ook Ducaneaux werd er bijkans wanhopig van, temeer daar het te vaak ging om sterkhouders als Ronnie Verplancke. De achttienjarige en daarmee de benjamin van het team: ,,Ik geloof dat we niet een wedstrijd in onze sterkste opstelling hebben kunnen spelen. Ronnie schat ik heel hoog in. Wat mij betreft zou hij of Thom Wijnalda de Gouden Bal krijgen voor het seizoen tot dusver.”

Reinders geeft aan dat hij op de training ogen en oren open houdt voor de acties van de routiniers. ,,Iemand als Thom geeft me ook waardevolle tips waarmee een youngster als ik mee aan de slag kan. Sneller leren handelen, de juiste positie kiezen en keuzes maken zijn zaken waar ik echt nog aan moet werken.”

Verbeterpunten genoeg voor het talent, die vervolgt: ,,Ik speel dit jaar voor het eerst in de basis en dat is vanzelfsprekend een mijlpaal voor een jonge voetballer. Als jochie sta je langs de lijn en nu sta ik tussen de grote jongens. Voor mij  persoonlijk is het dus een geslaagd seizoen. Dan moet je de resultaten van het team maar even wegdenken.”

Ook Reinders bleef niet gevrijwaard van blessures. ,,Ik kreeg last van de lies en daar ben ik bepaald nog niet vanaf. Dat betekent veel trainen op de sportschool en ook thuis. Er zit verbetering in, maar het gaat me niet snel genoeg.” Ook bij Voorschoten’97 is er weinig of geen activiteit op de (trainings)velden te bespeuren. ,,We hebben het kalenderjaar afgesloten. Ook op zaterdag wordt er niet getraind. Het is aan ieder om de conditie nog enigszins bij te houden. Ik heb ook werkelijk geen idee wanneer we weer op de velden terug komen. De situatie is volkomen onvoorspelbaar.  We hoopten vooraf hoog in de middenmoot of met een beetje geluk net onder de top drie te eindigen. Nu valt er niets  zinnigs te zeggen. Natuurlijk zouden we dolgraag het seizoen uitspelen en tonen dat we veel beter zijn dan onze huidige positie aangeeft. Maar ja, krijgen we die kans nog? Ik hoop het van harte, want de zaterdagen zonder voetbal zijn gruwelijk saai.”

Voorschoten’97 (za) in cijfers:

Ranglijst: 9-8-16-20 (11e)

Thuis: 5-4-8-12 (12e)

Uit: 4-4-8-8 (8e)

Grootste zege: ZOB (0-3)

Grootste nederlaag: 1-4 (Forum Sport)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read