vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEen onnodige nederlaag voor ROAC (plus fotoreportage)

Een onnodige nederlaag voor ROAC (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse A (zondag)- ROAC heeft de eerste nederlaag van het seizoen te pakken. De in het geheel wit gestoken ploeg van Gidon Reinders Folmer ging uit met 2-0 onderuit bij LSVV. De trainer had een ‘heel behoorlijk ROAC gezien’ en vond de verliespartij onnodig.

Na het verdienstelijke gelijkspel van vorige week had ROAC ook na de tweede speeldag ongeslagen kunnen zijn. Om te winnen moet je echter de geboden kansen pakken en dat verzuimden de bezoekers in Zuid-Scharwoude. LSVV prikte wel tweemaal raak en daarmee is de uitslag grotendeels verklaard.

Reinders Folmer: ,,Ik heb een heel goed spelend ROAC gezien en dat had alles te maken met ons plan. We wisten dat zij zouden spelen met twee man voorop en daar hebben we ons op ingesteld. Naar mijn idee zijn we zo ongeveer de gehele wedstrijd beter geweest. Het ging voor de rust wel op en neer, maar wij hadden meer de bal en hadden van de nul af kunnen komen met de mogelijkheden die wij kregen. Normaliter heeft onze tegenstander meer de bal en spelen wij compact om van daaruit gevaarlijk te willen worden. We moesten nu dus zelf meer initiatief nemen en dat deden we niet verkeerd.”

Vervolgend: ,,In de rust heb ik aangegeven dat we zo moesten blijven spelen. Met de controle en rust aan de bal. Die 0-1 zou dan wel komen, meende ik. Helaas liep het anders. Dan is het extra zuur en onverteerbaar dat de 1-0 voort komt uit een handsbal. Een speler nam de bal met de hand mee en dat zag de neutrale grensrechter, zo liet hij na afloop weten. Optreden deed hij echter niet en door die actie kregen wij een hoekschop tegen. Daar kwam de 1-0 uit en dan ziet de middag er dus opeens anders uit. Dit zijn cruciale beslissingen en daar hadden wij dus behoorlijk veel last van.”

ROAC ging daarna alles of niets spelen en het spel speelde zich vooral af op de helft van LSVV. Thijs van Seggelen en Sam van der Geest kwamen in de buurt van de gelijkmaker, maar dat Ripse feestje ging niet door. Tegen sluitingstijd werd het zelfs nog 2-0 omdat ROAC de poorten had moeten open zetten.

,,We hebben weinig weg gegeven en zelf het nodige gecreëerd. Dan moet je dus concluderen dat je jezelf tekort hebt gedaan. Er is hard gewerkt en de ploeg valt verder niets te verwijten. De sfeer na afloop was ook goed en dat past bij deze club. Maar ik blijf mopperen over het feit dat die 1-0 nooit goedgekeurd had mogen worden.”

ROAC speelde in dezelfde opstelling als tegen SDZ. Enkel Kevin de Jong, net terug van lang weggeweest vanwege een kruisbandblessure, werd gespaard en op zijn plaats speelde Wessel van der Poel. ROAC neemt op dit moment de elfde plaats in met 1 punt. Drie ploegen zijn nog niet van de nul af.

Foto’s: met dank aan Michel Bes (sportfotografie)

https://www.facebook.com\MBSportfoto

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read