dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEen remise met perspectief voor Valken'68

Een remise met perspectief voor Valken’68

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Valken’68 bleef ook in haar eerste thuiswedstrijd ongeslagen. Tegen VELO uit Wateringen stond er op het scorebord een 2-2 eindstand. Een stand die op basis van beide helften terecht gevonden mocht worden.

Op een, vooral door het druilerige weer, volgepakte tribune op ’t Duyfrak was eerder op het strijdtoneel een overtuigende overwinning van 7-0 (tegen Schipluiden)op de mat gelegd door het tweede elftal van de nieuw gekomen trainer Mike de Boer. Een prima start met 6 punten uit twee wedstrijden. Dit voorgerecht beloofde een smakelijk hoofdgerecht op te leveren.

Het op de wedstrijd afgekomen publiek zag vooral een onderhoudende eerste helft waarin VELO fel uit de startblokken schoot en Valken’68 onder druk zette. Na zes minuten resulteerde dat in een voorsprong voor de gasten. Joey Kouters wist met een slimme actie aan de rechterkant op te stomen en bood bij de eerste paal Ricky van Mierlo de kans de 0-1 binnen te werken. Net als vorige week tegen AFC uit toonde Valken’68 veerkracht en binnen drie minuten was de 1-1 een feit. Met een steekpass werd Joshua Cooper voor de keeper gezet. De middenvelder rondde koelbloedig af. De assistent-scheidsrechter van VELO stak zijn vlag nog omhoog, maar deze werd terecht overruled door de uitstekend leidende arbiter Greveling.

Valken’68 kwam na de treffer ook beter in het spel en kreeg ook wat meer mogelijkheden. Halverwege de eerste helft kwam zelfs de voorsprong op het scorebord. Al had het hier wel de hulp van een Waterings been voor nodig. Een vrije trap van de zijkant door Jaco van der Bent werd door verdediger Mike Das ongelukkig in eigen doel gewerkt.

Valken’68 deed zich daarna echter te kort door niet uit te lopen naar 3-1 en wellicht zelfs 4-1. Van der Bent mikte een opgelegde kans hoog over en ook Cooper had de bal in het praktisch lege doel in moeten schuiven. Al moet gezegd worden dat Cooper wat geblesseerd was en ook vlak daarna het strijdtoneel moest verlaten.

Na rust kwam Valken’68 er op de slotfase van de tweede helft na niet echt aan te pas. VELO nam het heft in handen en tien minuten na rust was het Lars de Jong met een nog onderweg getoucheerd schot die de 2-2 op zijn naam bracht. Valken’68 bleef overeind en kreeg vlak voor de tijd nog wat mogelijkheden. Onder andere Marc Langeveld die met een mooi passje Van der Bent voor de keeper zette. Helaas kreeg hij het niet voor elkaar om het beslissende doelpunt te forceren. Al met al was dat misschien ook niet verdiend geweest. Derhalve een 2-2 eindstand en met 4 uit 2 duels tegen sterke tegenstanders mag de start van Valken’68 goed genoemd worden. Volgende week wederom een sterke tegenstander. Op Sportpark Adegeest wacht een echte derby. Dan mag Valken’68 het dus opnemen tegen Voorschoten’97.

Nieuwkomer Jan de Bruin, gekomen van FC Rijnvogels, was gematigd tevreden over de 2-2: ,, Ik denk dat we in de eerste helft met 4-1 voor hadden moeten staan. In de tweede helft kwamen we bijna niet meer onder de druk uit. Maar als je voor rust met 4-1 voor staat hebben ze in de tweede helft niets meer te vertellen. Maar uiteindelijk is het 2-2 en dat is een terechte uitslag. VELO was een stugge en zeker ook geen slechte ploeg. Op een gegeven moment kregen zij na de 2-2 de energie om door te gaan naar de 2-3 en waren wij de wat onderliggende partij.”

Op de vraag of de middenvelder tevreden is over zijn spel zegt hij: “Ik ben vooral tevreden dat ik 2 x 90 minuten heb kunnen spelen. Vorige week vond ik dat het vooral aan de bal beter had gemoeten en over deze wedstrijd ben ik ook bescheiden tevreden. Ik ben vooral content over de inzet en ik heb vooral goed ballen veroverd. Maar, nogmaals, aan de bal moet het beter.”

De na afloop tot Man van de Wedstrijd verkozen vice-aanvoerder Matthijs de Mooij onderschrijft grotendeels de woorden van zijn kompaan op het middenveld. ,,Ik ben in principe tevreden met de 2-2 tegen een goede tegenstander die bovenin mee gaat draaien, zo denk ik. Wij konden ook gewoon mee met dit niveau en daar ben ik tevreden over. Maar aan de andere kant is het zo dat je twee, drie kansen krijgt die er echt in moeten en die mis je. Dus heb je aan het eind altijd een beetje zuur gevoel. Ons doel is in eerste instantie gewoon er in te blijven maar ik denk dat je de eerste wedstrijden wel heb laten zien dat er misschien iets meer in zit dan dat.”

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Ravensbergen, De Lange (76. Erdogan), Van Noort, Kuijt, De Mooij, Van der Bent, de Bruin, Langeveld, Cooper (35. Van Egmond), Arikan.

Opstelling VELO: Van Wijk, R. Das, Dubbeld, Schenkeveld, M. Das, Ozdemir (60. Biesheuvel), Kouters (66. Meinema), Weissenberg (82. Van Egmond), van Mierlo (82. Van Rijn), De Jong, Roeleveld.