dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEenvoudig vrachtje voor FC Rijnvogels (plus podcasts)

Eenvoudig vrachtje voor FC Rijnvogels (plus podcasts)

-

Hoofdklasse A- FC Rijnvogels is de nieuwe koploper na de derde speeldag. Andere resultaten op de velden droegen daar aan bij, maar de Katwijkers deden zelf ook wat van hen mocht worden verwacht. Tegen Rijsoord werd het 5-1 op de Kooltuin en dat was een achteraf logische uitslag. Rijsoord gaat dit seizoen geen potten breken en oogde met name in defensief opzicht ronduit zwak. De ploeg van Thomas Duivenvoorden hoefde niet eens alles uit de kast te halen om ruim te winnen.

De start van de FC mag er met negen uit drie zijn, maar de realiteit wordt door de lijstaanvoerder niet uit het oog verloren. De tegenstanders tot nu toe waren nog niet van het hoogste niveau. Op bezoek bij Scherpenzeel was het weliswaar geen makkie, maar na de rust had ook daar een grote score neergezet kunnen worden. In de komende weken wachten tegenstanders van een ander formaat en dan kunnen wellicht ietwat meer conclusies worden getrokken over de kracht van de Katwijkse manschappen.

De thuisploeg trad aan zonder Dennis Bakker, Virgil Tjin Asjoe en Jesse Driebergen. Niet de minste spelers uit de selectie. Driebergen is zelfs langer uitgeschakeld en de vraag is of FC Rijnvogels daar mee om kan gaan. Zeker is dat drie andere spelers niet meer in actie komen dit seizoen of er moet een wonder gebeuren. Yannic Augustinus en Peer van Paasen zijn aan het revalideren en voor Boet Ligtvoet zit het actieve voetballeven er zelfs helemaal op. De jongeling moet noodgedwongen stoppen op medische gronden en dat is een meer dan treurige constatering. Om hem een hart onder de riem te steken, kwam FC Rijnvogels het veld op met een speciaal voor hem ontworpen t-shirt.

De wedstrijd was niet hoogstaand. In het begin speelden de gastheren moeizaam en de combinaties kwamen amper tot stand. Rijsoord was in balbezit ook niet in staat om zich te onderscheiden, maar toch kwam de ploeg van Clemens Bastiaansen op voorsprong. Shamir de Jesus, een technisch begaafde speler, besloot Arie van der Niet te testen en de doelman kreeg zijn inzet niet onder controle. Spits Gazar Dermandjan, ook scorend tegen Poortugaal vorige week, profiteerde en zo kwamen de bezoekers verrassend aan de leiding. Even later was het echter al weer gelijk via Roy van Leeuwen die na een persoonlijke actie met wat geluk de 1-1 kon laten aantekenen.

Het was meten de ommekeer in de tweestrijd. FC Rijnvogels greep de macht en liet die ook niet meer los, zonder overigens oogstrelend voetbal. De 2-1 werd op het scorebord gezet door Maarten Reyneveld, die mocht aanleggen vanaf elfmeter omdat Julian Dobbe gestuit werd door Lorenzo Braaf. Een fraaie halve omhaal van Reyneveld betekende bijna de 3-1, maar die beslissende voorsprong kwam pas na rust op het formulier. Van Leeuwen, lekker op dreef aan de rechterflank, was de man van de assist en ‘uiteraard’ was Reyneveld weer de afmaker.

Het verzet van Rijsoord was geknakt en de gasten konden enkel nog slechts een beetje keffen. De roodwitten beten echter door en via alweer Reyneveld, die dankbaar gebruik maakte van gepruts van aanvoerder Romano Niamut, en Leonard de Beste liep het verschil uiteindelijk op naar vier treffers.

Een degelijke zege al met al voor Duivenvoorden en de zijnen, maar de trainer zag ook dat dit geen heuse krachtsmeting was en was ook niet enkel lovend over het optreden van zijn team. Blijft staan dat je minder kunt beginnen aan de competitie en in die zin waren de stralende gezichten op de Kooltuin te billijken.

FC Rijnvogels-Rijsoord 5-1 (2-1). 13. Dermendjan 0-1, 18. Van Leeuwen 1-1, 32. Reyneveld 2-1, 54. Reyneveld 3-1, 78. Reyneveld 4-1, 87. De Beste 5-1. Scheidsrechter: Kraak.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, Van Heiningen, Schonenberg, Ossevoort (83.Melissen), Michel (80.Luyten), Dobbe, Bijen (46. Lima Duarte Lopes), Van Leeuwen (83.De Haas), Reyneveld, De Beste.

Beluister hier nog twee interviews. Jaap Kloos van mediapartner RTV Katwijk sprak met Duivenvoorden en Hennie Kanbier ging na afloop in gesprek met drievoudig doelpuntenmaker Reyneveld.

 

Foto’s: met dank aan Piet van Kampen

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read