zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVerdediger Reno van Heiningen: drie goals en drie (of zes?) punten

Verdediger Reno van Heiningen: drie goals en drie (of zes?) punten

-

FC Rijnvogels beleefde een topweekend. De ploeg van Thomas Duivenvoorden won met maar liefst 0-6 van Spijkenisse en diverse ploegen in de bovenste regionen verspeelden punten. De Katwijkers staan fier bovenaan en in elk geval voor het moment geeft dat een gelukzalig gevoel voor de bewoners van de Kooltuin. Reno van Heiningen was de meest opvallende verschijning bij de hoofdklasser. De centrale verdediger scoorde drie doelpunten (!) en kreeg als bijna vanzelfsprekend drie punten in ons spelersklassement (en op de ranglijst uiteraard ook), waar de ex-speler van DOSR nu de negende positie deelt (publicatie klassement later in de week). Reden genoeg om de vaste pion in de basis even aan de tand te voelen.

Het is maandag. Kijk je nog steeds met een brede glimlach de wereld in na zaterdag?

,,Dat valt wel mee, hoor. Laten we vooral nuchter naar de zaken blijven kijken. Natuurlijk was het een heerlijke overwinning en dat ik er drie maak, is wel heel bijzonder. Dat zal vast niet vaker gebeuren. Het waren meteen mijn eerste goals in competitieverband. Vorige week scoorde Maarten Reyneveld er ook drie en hij grapte dat hij er deze zaterdag vier zou maken. Dat is hem niet gelukt, maar hij scoorde weer wel. Ik zal de grap maar achterwege laten voor volgende week, want ik ben niet voor niets verdediger.”

Even terug naar de wedstrijd. De uitslag mag er zijn, maar het was ook weer geen appeltje/eitje toch?

,,Nee zeker niet. Spijkenisse heeft het ons in het eerste deel lastig gemaakt en in die fase heeft Arie van der Niet ons er doorheen gesleept met een paar reddingen. We kregen niet echt grip op hun spel. Het was lastig te zeggen of zij ons nu wel of niet onder druk wilden zetten. Na de 0-1 kregen we meer vat en zeker ook de ruimte om meer ons eigen spel te kunnen spelen. Wanneer je dan vervolgens kort voor en na rust scoort dan speelt het opeens beduidend makkelijker. Na die opgebouwde voorsprong werden we dominant, maar we zijn niet als een kip zonder kop gaan spelen. We bleven geduldig en hebben onze kansen afgewacht en die kwamen er ook en werden verzilverd.”

Wat heet? Jij maakt er uiteindelijk drie. Kunnen je ze nog eens terughalen?

,, De eerste kwam voort uit een hoekschop. Kasper Michel schampte de bal met het hoofd en ik stond bij de tweede paal om het af te ronden. Ik had het met mijn voeten kunnen doen, maar ik besloot binnen te koppen terwijl de bal al bijna bij de grond was. De tweede werd ingeleid door een korte corner. Roy van Leeuwen zette strak voor en ik hoefde enkel het hoofd er tegenaan te zetten. Bij de laatste treffer van mij kon ik doorkomen via een versnelling en ik besloot niet af te spelen maar gewoon te schieten. Volgens mij was het een ‘lullig’ schot, maar de bal zeilde over de keeper in de bovenhoek. Ik hoorde anderen wel zeggen dat het een prachtige goal was, maar daarvan ben ik me niet zo bewust. Ik zal het eens terugkijken.”

FC Rijnvogels is prima gestart en is op dit moment de te kloppen ploeg. Hoe nu verder?

,,Het is uiteraard leuk om te winnen, maar geen wedstrijd ging vanzelf tot nu toe. Deze uitslag lijkt te zeggen dat we een vrije zaterdag hadden, maar dat is echt niet zo. Het is prettig dat we scorend vermogen in de ploeg hebben en dat we niet eens bijster veel kansen nodig om te scoren. Op de een of andere manier is er tot nu vertrouwen dat het telkens goed komt. Het zegt echter nog helemaal niets. Komende zaterdag gaan we naar FC ‘s-Gravenzande en dat is altijd een lastige tegenstander geweest en dat zal vast nu niet anders zijn. Ze staan vooralsnog wel laag en net als bij Spijkenisse, ARC en DHSC had ik dat niet verwacht. We zijn echter pas vier wedstrijden onderweg dus laten we vooral de voeten op de grond houden.”

Trainer Thomas Duivenvoorden was trots op zijn verdediger en liet weten het hem erg te gunnen. De trainer was ondanks alle euforie ook waakzaam in zijn bewoordingen. ,,Darwin zei ooit dat niet per se de sterksten en slimsten overleven. Zij die overleven zijn degenen die het best met veranderende omstandigheden om kunnen gaan. En zo zie ik dat ook. Er kan in een seizoen van alles gebeuren dus laten we vooral geen polonaise gaan lopen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read