HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen verzuimt vroeg afstand te nemen van DHC en lijdt vervolgens...

FC Boshuizen verzuimt vroeg afstand te nemen van DHC en lijdt vervolgens nederlaag

-

Eerste klasse B (zondag)-FC Boshuizen heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Tegen het roemruchte DHC uit Delft ging de ploeg van Roberto Escudero met 1-3 onderuit. Na een uitstekend eerste half uur, waarin FC Boshuizen verzuimde de 1-0 voorsprong uit te breiden, nam DHC het heft in handen en liep uit naar 1-3.

Door blessures en schorsingen trad de FC wederom aan met een sterk gewijzigde opstelling. Op het matige veld aan de Kade begon het team echter voortvarend. De opportunistisch spelende voorhoede was regelmatig gevaarlijk en vond elkaar zo nu en dan prima. Na twintig minuten kwam FC Boshuizen terecht op voorsprong. Een goede actie aan de linkerkant van Denylson Voorn eindigde met een schot op de lat. De bal stuiterde echter vlak voor de doellijn terug, waarna Ahmed Vandi alert reageerde en zo van dichtbij de 1-0 kon binnentikken.

Hierna werd Boshuizen sterker. Voorn raakte de paal na een lange bal van ex-Katwijker Omar Hamdi en ook Shabani Rajabu kon de score uitbreiden. Na enkele kleine kansjes van beide teams stond het vlak voor rust echter 1-1. Via een strak genomen corner knikte de fysiek sterke Jordy Brouwer de gelijkmaker tegen de touwen. Een domper voor de Leidenaren, aangezien er genoeg mogelijkheden werden gecreëerd na de 1-0 om verder uit te lopen. Een terugkerend probleem, zou Escudero na afloop aangeven.

Na de thee brak de zon door en gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. Helaas voor de Leidse aanhang speelde FC Boshuizen al snel een verloren wedstrijd. Na een minuut of drie werd het 1-2, nadat de bal werd ontfutseld aan Omar Hamdi. Winnaar van het duel Brouwer kon vervolgens de jonge Ilias Kariouh wegsturen, die rustig bleef voor het doel en zijn ploeg op voorsprong zette.

Er leek voor FC Boshuizen niet bijster veel aan de hand, ware het niet dat Omar Hamdi na 53 minuten van het veld werd weggestuurd via een tweede gele kaart: nadat hij in de eerste helft een gele prent kreeg voor protesteren, ontving hij nu de fatale tweede kaart voor een ietwat onhandige elleboog aan het adres van een DHC’er.

Hierna zat DHC op rozen en werd het voor de Leidenaren begrijpelijkerwijs moeilijker en moeilijker. De thuisploeg bleek via counters zo nu en dan nog op de helft van DHC te vinden, maar de wedstrijd werd al snel beslist door Kariouh. Na balverlies van de jeugdige Milan Kooij faalde Kariouh wederom niet oog-in-oog met doelman Jeranio Lobo: 1-3. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kon DHC het tweede deel van het tweede bedrijf rustig uitspelen. Hoewel FC Boshuizen het bleef proberen, lukte het de ploeg niet om het de fysiek sterke gasten werkelijk moeilijk te maken.

Met drie uit drie beleven de Kadebewoners een wat tegenvallende seizoenstart. Trainer Roberto Escudero over de wedstrijd: ,,Het eerste half uur hebben we supergoed gespeeld, toen hadden we de 2-0 moeten maken om het DHC echt moeilijk te maken. De wedstrijd uitspelen, daar moeten we naartoe. We houden eigenlijk voor de derde week op rij de tegenstander in leven. Wat niet wegneemt dat DHC gewoon een goede ploeg is. Ze hebben een uitstekende spits (Brouwer, red.) die we goed van de goal afhielden. Balen dat hij uitgerekend uit een corner de 1-1 maakt. We zullen de gemaakte beelden analyseren deze week. Nogmaals, DHC is een goede ploeg maar wij hadden zeker niet hoeven te verliezen. De energie die de jongens gaven met tien man vond ik echt top om te zien.”

FC Boshuizen 1-3 DHC (1-1). 9. Vandi 1-0, 43. Brouwer 1-1, 48. Kariouh 1-2, 68. Kariouh 1-3.

FC Boshuizen: Zlaouia, Kooij, Omar Hamdi, Ilias Hamdi, Lobo, Bibuljica, van Gils, Maatoug, Rajabu, Vandi, Voorn.

DHC: Hasper, Speelman, Schipper, Emmerink, van Roon, Romeijn, Brouwer, de Lange, Haui, Kariouh, Goodett.

Verslaggever: Frits Muller

Foto’s: Coos Hubscher