zaterdag, april 20, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCRode kaart funest voor FC Boshuizen (za)

Rode kaart funest voor FC Boshuizen (za)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Weliswaar hield FC Boshuizen (za) een punt over aan het duel met SJC (1-1), maar in de ogen van trainer Romano Seedorf hadden dat er drie moeten zijn. Een rode kaart vlak voor rust zorgde er echter voor dat de Leidenaren na de rust in de achteruit moesten en daar profiteerden de Noordwijkers van. Een 1-0 achterstand werd zo weggepoetst door de zwartwitten.

Seedorf: ,,Van onze kant was het een slordige partij. Dat had ook te maken met het moeilijk te bespelen veld. Daar heeft een tegenstander natuurlijk ook last van, maar wij hebben aardig wat technische spelers en voor hen wordt het er dan niet makkelijker op. Ik ben van mening dat wij het beste van het spel hadden en bij 1-0 was er ook niets aan de hand. Het is jammer dat we een rode kaart pakten. Ik heb het niet goed kunnen zien, maar volgens horen zeggen stond een speler van SJC op de tenen van Justin Kragten en daarop heeft hij gereageerd. Na afloop is de rode kaart wel omgezet naar tweemaal geel, want de scheidsrechter vond de straf uiteindelijk te zwaar.”

Voor die uitsluiting had de FC de score al geopend. Na een prima actie van Nabil Benali rondde James Dhanai (op de foto) koppend af. ,,Dat was in een fase dat we ook beter waren en de voorsprong was verdiend. Het is logisch dat we na de rust wegzakten. Het was vooral tegenhouden en pompen of verzuipen. Helaas konden we de 1-0 niet over de streep trekken.”

Sander van der Klugt was aan de kant van de gasten de gevierde man met de 1-1. ,,Wij kregen ook nog een goede kans in de 1 op 1, maar SJC raakte de lat nog. Dus al met al moeten we maar genoegen nemen met dit gelijke spel, maar ik zit er wel dubbel in. Zonder die rode kaart hadden we deze wedstrijd zeker gewonnen”, zo analyseerde Seedorf na afloop.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read