Nog voordat het seizoen begonnen was, kreeg FC Rijnvogels al te maken met twee ernstige blessures. Nadat eerst keeper Yannic Augustinus tijdens een training zijn voorste kruisband scheurde, kreeg niet veel later ook middenvelder Peer van Paasen te maken met exact dezelfde kwetsuur. Beide spelers zijn inmiddels geopereerd in het Bronovo Ziekenhuis en zijn inmiddels begonnen met hun revalidatie, die naar verwachting tussen de 9 en 12 maanden in beslag zal nemen. Hoe dan ook, het seizoen 2021/2022 kan voor beide spelers als verloren worden beschouwd.

Van Paasen, deze zomer overgekomen van Voorschoten ’97, begon vol goede moed bij de Katwijkse hoofdklasser, maar zag zijn sportieve ambities al snel worden doorkruist . Van Paasen: ,,Tijdens een trainingspartijtje klapte mijn rechterknie naar buiten en hoorde ik direct een ‘ploppend’ geluid. Op dat moment had ik niet extreem veel pijn en ben rustig het veld afgelopen. Ik hoopte toen nog dat het misschien zou meevallen, maar op weg naar huis werd mijn knie al snel dikker. Na een bezoek aan de huisarts werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis en de MRI-scan wees uit dat het toch foute boel was. De voorste kruisband bleek afgescheurd en een operatie was dan de beste optie. Ik ben op 2 september geopereerd en had al snel fysio aan huis. Nee, dit seizoen zal ik niet meer voetballen, ik richt me nu eerst op een volledig herstel. Flink balen, want ik voel me goed bij FC Rijnvogels en fysiek was ik beter dan ooit’’, aldus de analytics consultant van Ortec Sport.

Premier League tickets

Twee weken eerder lag in het Haagse ziekenhuis ook al  een FC Rijnvogels-speler op de operatietafel  (bij dezelfde chirurg!): keeper Yannic Augustinus (foto). De doelman verdraaide zijn knie op de training en kreeg hetzelfde verdict als Van Paasen. De Hagenaar kwam vorig seizoen over van Nootdorp en werd bij de roodhemden herenigd met hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden, die hij eerder meemaakte als jeugdtrainer bij Wilhelmus.

De redactie van LeidenAmateurVoetbal wenst beide spelers uiteraard een goed herstel en hoopt dat het tweetal volgend seizoen weer volledig fit in actie kan komen op de Kooltuin!