vrijdag, maart 29, 2024

Fraaie zege FC Boshuizen bij DOSKO

-

Eerste klasse B (zondag)- Uit de laatste drie wedstrijden had FC Boshuizen slechts een enkel puntje bij elkaar weten te voetballen. De Leidenaars zaten er vaak dichtbij, maar vooral in de slotminuten ging het te vaak mis. Ook het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg op. Te veel was afhankelijk van Ahmed Vandi. In Bergen op Zoom was het dan eindelijk raak: met een 0-4 zege in de zak toog FC Boshuizen zondagmiddag huiswaarts.

,,We waren vanaf minuut 1 de betere ploeg, maar anders dan in vorige wedstrijden waren wij de ploeg die op voorsprong kwam en die ook verder uitbouwde”, aldus Ilias Hamdi (op archieffoto). ,,We moesten ook eens een keer gaan scoren. We hadden afgesproken nu eens geen balletje breed te leggen of een speler te zoeken die er beter voor stond. Op het doel schieten was het devies. We wilden ook scherper op de tweede bal reageren. Dat leverde twee keer direct een doelpunt op van Christian Cabrera Ortega.”

Daarmee was ‘opa’ , zoals Cabrera Ortega liefkozend in de groep wordt genoemd, de speler die in tien minuten tijd de wedstrijd besliste. Hamdi wees op nog twee aspecten die bijdroegen aan de ruime overwinning: ,,Ons positiespel was heel sterk; steeds wisten we een vrije man te vinden. Bovendien, en dat moet je niet onderschatten: we hebben het kampioenschap wat mij betreft niet uit ons hoofd gezet. Verder puntverlies was uit den boze. Vanaf nu is het winnen voor FC Boshuizen.”

De afstand met de koplopen ’t Zand is zes punten, maar de Leidse ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Zo gek is de uitspraak van de verdediger dus niet. Volgende week speelt FC Boshuizen opnieuw uit, nu tegen Olympia, dat vier punten haalde uit vijf wedstrijden. Nu eerst maar eens zorgen voor een reeks aan zeges, niets is immers vanzelfsprekend.

DOSKO- FC Boshuizen 0-4 (0-1). Smith 0-1, Cabrera Ortega 0-2, Cabrera Ortega 0-3, Mouchih 0-4.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read