donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseHattrick van verdediger Reno van Heiningen voor FC Rijnvogels (plus podcast)

Hattrick van verdediger Reno van Heiningen voor FC Rijnvogels (plus podcast)

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- ‘Een bal kan raar rollen’ volgens een oeroud voetbalgezegde. Eigenlijk had dit in min of meerdere mate ook betrekking tot het duel Spijkenisse-FC Rijnvogels. De euforie na de 6-0 overwinning was groot bij de spelers en –dit keer ruime en hoorbare- aanhang. Maar hoe anders had alles gelopen als kort na het begin doelman Arie van der Niet met een reflex een snoeiharde kopbal van dichtbij keerde en later de paal naast hem een onschatbare dienst bewees? Het zat de Vogels mee. Vlak voor rust de 0-2 scoren en pal na de pauze de 0-3. Toen was het de roodzwarte motor die op volle toeren ging draaien en alle wisselspelers ook een steentje bij mochten dragen.

Het zal nooit duidelijk worden over als? Als de keeper en de paal…. ? Feit is echter dat de Vogels het in de eerste fase niet makkelijk hadden tegen de gastheren die dus niet beloond werden. Het draaide bij de Vogels nog niet soepeltjes al mankeerde er niets aan de inzet. Wel forceerden de mannen van trainer Thomas Duivenvoorden een aantal corners, die vooralsnog geen rendement opleverden. Het duel kende een beetje het beeld van voorgaande jaren waarin de Katwijkers het vaak lastig hadden op sportpark Jaap Riedijk.

Totdat Ronaldo Lima Duarte Lopes de ban brak. Julian Dobbe was de aangever en Ronaldo krulde de 0-1 fraai in de verre bovenhoek achter de kansloze Ragip Ozrak die een vervelende middag zou beleven. Kort voor de thee was het Julian Dobbe zelf die met een diagonale pegel voor de 0-2 zorgde. Heet zoiets niet een ‘psychologisch belangrijk moment’?

Toen kort na de pauze Reno van Heiningen de doorgekopte corner van Roy van Leeuwen met een snoekduik bij de tweede paal binnen kopte, leek het witgroene verzet te zijn gebroken. Mede omdat de Vogels met deze riante voorsprong niet voor de luie stoel kozen maar gretig als team op jacht naar meer gingen. Spits Maarten Reyneveld- tot op dat moment nog geen kans gehad- werd na een kansrijke poging ouderwets pootje gehaakt en mocht zelf vanaf de stip zijn zevende seizoenstreffer binnen schieten. De Katwijkse koek was hiermee bepaald nog niet op.

Ook enkele verse krachten draaiden moeiteloos mee. Spijkenisse bleef zoeken naar een opening in de roodzwarte muur die er nauwelijks te vinden was. Een keer voorkwam Van der Niet door goed uitlopen een tegentreffer en de mannen voor hem deden de rest. De vijfde treffer was er een uit het voetbalboekje. Panklare voorzet van Roy van Leeuwen op het hoofd van Reno van Heiningen en knik, nummer 5 in de touwen. Voor de verdediger werd zijn persoonlijk feestje compleet toen hij met een fraai afstandsschot de arme Ozrak voor de zesde keer liet vissen. Katwijkse supporters keken elkaar aan. Wat was hier gebeurd?

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever (68. Melissen), Schonenberg, Van Heiningen, Ossevoort, De Beste. Michel, Dobbe (78. De Haas), Van Leeuwen (78. Bijen), Reyneveld (68. Luyten), Lima Duarte Lopses (55. Bakker).

Scoreverloop: 25. Lima Duarte Lopes 0-1. 44. Dobbe 0-2. 47: Van Heiningen 0-3. 67. Reyneveld 0-4 (pen). 70. Van Heiningen 0-5. 88. Van Heiningen 0-6.

Beluister hier nog een podcast van Jaap Kloos van mediapartner RTV Katwijk met de winnende trainer:

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read