donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKrakerrr van de week: FC Boshuizen (zo) – Rood Wit W.

Krakerrr van de week: FC Boshuizen (zo) – Rood Wit W.

-

Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Kraker(s) van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Deze week kozen we voor een thuiswedstrijd van FC Boshuizen.

In de eerste klasse B van het zondagvoetbal neemt FC Boshuizen na vier duels een bescheiden achtste plek in. Komend weekend ontvangt de equipe van coach Roberto Escudero Rood Wit W. Of de Leidenaars tegen de Brabantse formatie de weg omhoog weten te vinden is de vraag. Middenvelder Edin Bibuljica blikt vooruit.

De 22-jarige inwoner van Voorschoten is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Kadebewoners: ,,Als jongetje ben ik ooit begonnen bij Voorschoten’97 en daar werd ik al jong gescout door Feyenoord. Bij die club heb ik daarna tot de B1 gespeeld. Het was een mooie tijd waarin ik veel heb geleerd. Wel jammer dat ik er weg moest natuurlijk. Daarna ben ik naar Alphense Boys gegaan, waar ik twee jaar in de A1 uitkwam. Vervolgens belandde ik bij Katwijk. Ik kreeg een plek in de selectie en heb ook een aantal keren in het eerste elftal meegedaan, eenmaal als basisspeler. Nadat ik er geblesseerd raakte en corona uitbrak heb ik me afgevraagd of het wel verstandig was om bij Katwijk te blijven. Na lang twijfelen heb ik toen besloten om dat niet te doen, ook al omdat het zo lastig bleek om er een plek in de basis te bemachtigen. Stages in Turkije en Bulgarije brachten daarna niet wat ik ervan had gehoopt en vervolgens telde voor mij nog maar één ding: ik wilde het plezier in het spelletje terug zien te krijgen. Gewoon weer lekker voetballen. Op aanraden van Noah Libbenga, die ik nog kende van mijn tijd bij Alphense Boys, ben ik toen gaan praten bij Boshuizen en besloot ik de stap te maken.”

Rendement

,,En daar heb ik geen spijt van gekregen”, vervolgt Bibuljica. ,,Ik speel alles en dat was natuurlijk ook mijn bedoeling. Van de trainer mag ik vanaf de linkshalfpositie het spel zien te bepalen. Ik ben  rechtsbenig en ik vind het juist handig om dan op links terug te kappen en met rechts een pass te geven. Tot nu toe gaat het best goed, al zou het wel leuk zijn als ik een paar assists en doelpunten op mijn naam krijg. Mijn spel moet meer rendement gaan opleveren. Maar daar zit ik niet over in, hoor. Dat komt wel. En ik heb ook goede hoop dat we hogerop komen dan nu, liefst zo hoog mogelijk, want ondanks dat we nog maar één potje hebben gewonnen waren we wel elke wedstrijd beter. Het zit alleen even niet mee in de afwerking. De kansen worden niet afgemaakt. Daardoor hebben we verzuimd wedstrijden op slot te gooien. Dat bleek dus een zwak punt van ons. Verder hebben wij het moeilijk bij standaardsituaties. We missen een beetje lengte in de ploeg. Maar goed, daar staat tegenover dat we wel over veel technische voetballers beschikken, sterk aan de bal. Op papier beschikken we wellicht over de sterkste selectie van alle teams, maar ja…de praktijk is tot nu toe anders.”

          Optimistisch

Het tot nu toe getoonde gebrek aan scorend vermogen – slechts vijf treffers, alle op naam van Ahmed Vandi –  leidde ertoe dat geelblauw nog maar vier punten verzamelde. Evenveel als Rood Wit Willebrord. Omdat de Brabanders, die afgelopen zondag verdienstelijk remise (0-0) overeenkwamen bij het hoog genoteerde DHC, over een iets slechter doelsaldo beschikken dan Boshuizen (4-7 tegen  5-7) staan zij op plek elf genoteerd. Bibuljica, in het dagelijks leven badmeester in het Tikibad in Duinrell en overwegend om weer een studie aan te vangen, is voor wat betreft de komende ontmoeting met de roodwitten optimistisch gestemd:  ,,Ik ga ervan uit dat wij gewoon weer de bovenliggende partij zullen zijn en dat we dat nu ook in de score terug zullen zien. En dat zal moeten ook.”

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read