vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKrakerrr van de week: FC Rijnvogels – ARC

Krakerrr van de week: FC Rijnvogels – ARC

-

In de hoofdklasse A kwam FC Rijnvogels afgelopen zaterdag niet in actie. De ontmoeting met SV Poortugaal werd afgelast. Desondanks was het voor de roodhemden een gunstige dag. Door nederlagen van de concurrenten kreeg de formatie van coach Thomas Duivenvoorden weer zicht op de koppositie. Een zege komend weekend op streekgenoot ARC zou dus goed uitkomen. Doelman Arie van der Niet blikt vooruit.

De 24-jarige Katwijker is bezig aan zijn vierde seizoen op De Kooltuin: ,,Ik heb in de jeugd altijd bij Quick Boys gespeeld en daarna nog één jaartje bij de senioren. Toen heb ik de overstap gemaakt naar RCL in Leiderdorp en nu zit ik al voor het vierde jaar bij FC Rijnvogels. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Alles wat je bij een club zoekt vind je hier. Voor de selectie heeft men het allemaal keurig geregeld en daarnaast heerst er ook gezelligheid binnen de vereniging. En dat laatste vind ik erg belangrijk. Het is natuurlijk ook heel fijn dat ik nu voor het eerst in mijn carrière vaste doelman van het standaardteam ben geworden. Ik was voorheen steeds de reservekeeper. Ik ben daarom nog wel veel gefocust op mijn eigen prestatie. Ik sta er natuurlijk vooral om ballen tegen te houden, maar daarnaast werk ik eraan om me ook meer met andere taken bezig te houden. Daar bedoel ik bijvoorbeeld het organiseren, communiceren en vooruitdenken mee. Het meer meevoetballen dus. In dat opzicht kan ik nog wel stapjes maken. Het is voor mij ook pas het eerste jaar dat ik op dit niveau speel.”

Het presteren op hoofdklasseniveau gaat Van der Niet gezien de cijfers goed af. In de tien afgewerkte ontmoetingen moest hij niet meer dan dertien keer de gang naar het net maken: ,,Bij FC ‘s-Gravenzande kreeg ik er vijf om de oren en thuis tegen Capelle nog eens drie. In dat laatste duel verspeelden we de eerste periodetitel. Zeg maar negen en een halve wedstrijd stonden we bovenaan in dat klassement en in de tweede helft tegen Capelle verspeelden we het. Dat was op dat moment wel heel erg balen. Kijk, van tevoren tekenden we ervoor als we bij de eerste vijf zouden staan. Maar als je eenmaal de kans hebt om een prijs te pakken en dat gaat zo mis dan hakt dat er toch even in. Aan de andere kant: we mogen best trots zijn op wat we tot nu toe hebben gepresteerd. We staan kort achter de koploper en daar hadden we vooraf meteen voor getekend. De sfeer binnen de club is ook heel positief. Afgelopen zaterdag zouden er drie bussen met supporters meegaan naar Poortugaal. Dat is toch geweldig.”

Van der Niet, sinds maart echtgenoot van zijn Irene en in het dagelijks leven als begeleider werkzaam bij GGZ Rivierduinen in Oegstgeest, roemt verder de teamspirit van zijn ploeg: ,,Als het eens iets minder goed loopt zie je dat we als een eenheid opstaan. Dat is vooral onze kracht. En daarnaast beschikken we ook over spelers met individuele kwaliteiten. Maarten Reyneveld is er daar natuurlijk één van. Hij heeft al heel veel gescoord (dertien competitietreffers/NV) en daar verdient hij ook de credits voor. Maarten heeft niet veel kansen nodig. Maar ook hij moet natuurlijk wel bediend worden. Degenen die daarvoor zorgen zijn ook belangrijk. Het zou wel fijn zijn voor ons en de club als Maarten voorlopig nog even bij ons blijft spelen. Zulke spelers staan natuurlijk altijd in de belangstelling bij andere clubs.”

Door de nederlagen van de koplopers Zwaluwen (0-3 tegen Jodan Boys) en Capelle (1-3 tegen Smitshoek) is FC Rijnvogels nu weer het team met de minste verliespunten. Om dat zo te houden is een zege komend weekend op ARC uiteraard gewenst. ,,Het is natuurlijk zonder publiek en dat is wel erg jammer. Ik zou het ook begrijpen als de competitie wordt onderbroken. Aan de andere kant: hoe lang gaat dat duren en wanneer moet je alles weer inhalen? Nou ja, we zullen zien. En voor wat de wedstrijd zelf betreft: wij hebben met Niek Ossevoort en Maarten Reyneveld een paar jongens die binding hebben met Alphen. Dat maakt het wel extra leuk. Wij zullen hoe dan ook van onze eigen kracht moeten uitgaan. Dan  zie ik het zeker goed komen”, besluit Van der Niet.

Laatste resultaten seizoen 19/20: FC Rijnvogels-ARC 0-0 (7/9/19) en ARC-FC Rijnvogels 3-2 (1/2/20).

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read