donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLars Oudshoorn verlaat Nieuw Zuid en kiest voor Voorschoten ’97(za)

Lars Oudshoorn verlaat Nieuw Zuid en kiest voor Voorschoten ’97(za)

-

De technische leiding van Voorschoten ’97 (za) werd onlangs onaangenaam verrast door het plotse vertrek van drie basisspelers (Jelle van de  Niet, Koen Hopstaken en Steven Knijnenburg verhuizen naar Amsterdam), waardoor de eersteklasser in rap tempo op zoek moest gaan naar adequate vervanging van deze sterkhouders. De oplossing op Adegeest werd gevonden in het doorschuiven van het eigen talent Derk Reinders naar de A-selectie en externe versterkingen Tim de Rijk (Alphense Boys) en Lars Oudshoorn (Quick Boys). Laatstgenoemde speler kan gerust een kind van de Katwijkse vereniging worden genoemd, want de 22-jarige verdediger kwam liefst 17 seizoenen achtereen uit voor de club van Nieuw Zuid.

      Lars Oudshoorn in actie voor Quick Boys                                                     Foto: Wink-photograpy.nl/Alwin Wink

Lars, jouw overstap van Quick Boys naar Voorschoten ’97 zal voor veel mensen als een verrassing komen.

Oudshoorn: ,,Dat snap ik, maar dat is het voor mij ook mij wel eerlijk gezegd. Nadat ik te horen kreeg dat mijn contract bij Quick Boys niet werd verlengd, had ik voor mezelf besloten om komend seizoen bij Quick Boys 2 te gaan spelen, maar nadat Voorschoten ’97 contact met mij had gezocht is het allemaal snel gegaan. Voorschoten ’97 is, net als Quick Boys, een grote club die op eerste klasse niveau speelt, dus het was voor mij al direct een interessante optie. De club zelf kende ik niet zo goed, maar ik heb mij uitgebreid laten informeren door Chris Guijt (eerste elftalspeler van Voorschoten ’97 (za), SN), waarmee ik nog samen in de jeugd van Quick Boys heb gespeeld. Chris schetste een heel positief  beeld van de club en na een gesprek met de technische leiding  werd dat gevoel alleen maar beter. Ik beschouw de overstap naar Voorschoten ’97 echt als een promotie en verwacht me hier verder te kunnen ontwikkelen’’, aldus de Katwijker.

Vervolgend: ,,Het zal voor mij even wennen zijn om niet meer voor Quick Boys te spelen, maar ik denk dat ik toe ben aan deze stap. Ik ben erg blij met deze kans en ga er alles aan doen om te slagen bij Voorschoten’97. Ik train inmiddels al mee met de groep en ben goed opgevangen door mijn nieuwe medespelers. Mijn eerste indruk is dat we een talentvolle spelersgroep hebben, die zeker in het linkerrijtje van de eerste klasse zou moeten kunnen meedraaien. Mijn optreden in het eerste van  Quick Boys is helaas tot maar één competitiewedstrijd beperkt gebleven, maar het is nu eenmaal niet makkelijk om als jeugdspeler de stap naar Quick Boys 1 te maken. Het blijft nog steeds mijn ambitie om ooit voor Quick Boys 1 uit te komen, misschien lukt het alsnog met een omweg. Maar goed, eerst presteren bij Voorschoten’ 97, de rest is voor later. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het nieuwe seizoen’’, aldus de gymdocent op een middelbare school in Nieuw-Vennep tot besluit.

 

Must Read