donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOmar Hamdi (FC Boshuizen): ,,Van leren en verder"

Omar Hamdi (FC Boshuizen): ,,Van leren en verder”

-

Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen heeft de ruime zege van vorige week tegen DOSKO geen goed vervolg kunnen geven. De Leidse ploeg ging in Gouda met 2-0 onderuit tegen Olympia. De ploeg van Roberto Escudero komt vooralsnog niet verder dan de negende plaats en heeft al een forse achterstand op de kopgroep.

Verdediger en routinier Omar Hamdi was zwaar ontstemd na de verliespartij. ,,Het blijft vreemd dat een spelersgroep het de ene week kan opbrengen om alles te geven en dat het een week later van geen kant lukt. Verklaringen zijn lastig te vinden in deze. We hadden in elk geval niet dezelfde beleving als vorige week. Het is niet zo dat we per se minder waren, maar uit de schaarse kansen voor beide ploegen prikten zij wel twee keer raak.”

Halverwege stond de Leidse ploeg al achter. ,,Ik denk dat er ruim dertig minuten gespeeld waren. We liepen niet goed mee met de tegenstander en zij waren in die situatie dodelijk effectief. Daarmee liepen we niet voor het eerst dit seizoen achter de feiten aan, maar er was natuurlijk nog niets verloren.”

FC Boshuizen kwam in de tweede helft wat beter voor de dag, maar veel lukte er ook weer niet. ,,We hadden wel het balbezit, maar er kwam eigenlijk weinig uit voort. Door de as kwamen we niet aan kansen toe en het werd geleidelijk aan weer slordiger. Zij maakten vervolgens nog een tweede doelpunt. Er was nog wel tijd voor ons, maar het zat er gewoon niet in. Die wedstrijden speel je soms. Het leverde ook irritaties op omdat je tegen jezelf gaat voetballen.”

Het kwam dus niet meer goed tot grote teleurstelling van een van de boegbeelden van Katwijk van wat jaren terug. ,,We moeten natuurlijk wel vertrouwen houden, want ik vind nog steeds dat we een goede ploeg hebben. Van dit soort wedstrijden moet je leren en het oppakken en niet te lang stil blijven staan bij de nederlaag. We hebben de komende weken wat tijd om na te denken wat er zoal beter zal moeten om tot resultaten te komen.”

FC Boshuizen heeft roerige weken achter zich. Een geschil met de KNVB is opgelost, maar er is nu weer rust nodig om de lift naar boven weer te pakken. ,,Die perikelen hebben ons geen parten gespeeld. We zijn er als spelersgroep niet bezig. Het is aan de club, het bestuur en de KNVB. Wij moeten ons focussen op het voetbalgebeuren.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Ben Zlaouia, Kooij, Maatoug, O.Hamdi, Bibuljica, Cabrera Ortega, Atif, Smith, Steenvoorden, Vandi, Van Gils.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read