HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseOnverdiende nederlaag voor Voorschoten`97 (za)

Onverdiende nederlaag voor Voorschoten`97 (za)

-

Eerste klasse A (zaterdag) – Meestal moeten wedstrijden even op gang komen, zo niet zateragmiddag op sportpark Adegeest. De omstandigheden waren niet bepaald uitnodigend: somber en guur weer, de lichtmasten stonden de gehele wedstrijd aan en natuurlijk geen publiek. Desondanks gingen beide ploegen er vol tegenaan. Vanaf de aftrap volgde de eerste goede aanval van de thuisclub die beëindigd werd met een volley van Tim de Rijk die net door keeper werd overgetikt. De eerste aanval van de Nootdorpers leverde wel direct succes op, een dieptebal op de rappe A.J. Mercera  bracht hem alleen voor Stephan van der Niet en zijn schotje rolde tergend langzaam over de doellijn. De eerste minuten bleken een voorteken te zijn voor de rest van de wedstrijd, die geflatteerd door het hooggeplaatste Nootdorp werd gewonnen (2-3).

Het antwoord van de groen-gelen liet niet lang op zich wachten, een schitterende steekbal van Jim van der Krogt werd door goalgetter Tom Wijnalda op juiste waarde geschat en de spits zorgde voor de gelijkmaker (1-1). Wijnalda bleef gezocht worden, eerst door wederom Van der Krogt en even later door Thom de Koning, maar beide keren stuitte hij op doelman Michael de Leeuw waarbij hij bij de laatste poging nog een herkansing kreeg, die van de lijn werd gehaald.

Het was dan ook een hard gelag voor de Voorschotenaren dat uit een vrije trap Peter LoMonaco helemaal vrijstaand de stand op 1-2 bracht. Twee minuten later schoot De Koning rakelings naast na een combinatie met de goed spelende Loyd van der Wilden. Daarna waren de Adegeest-bewoners de draad een beetje kwijt en was het alleen nog de uitblinker aan de kant van de bezoekers Mercera die nog voor de pauze stuitte op Van der Niet.

De vertrekkende trainer Theo Ducaneaux wisselde na rust de gelegenheidsback Ronnie de Roode, die het tegen een echte snelle buitenspeler heel moeilijk had, voor Sem Simonis. Er gebeurde aanvankelijk weinig na rust, maar na een klein kwartiertje bereikte Ronnie Verplancke de ook goed meevoetballende spits Wijnalda, die nu op zijn beurt Van der Krogt lanceerde die schitterend de bal hoog in de touwen schoot (2-2).

De doelpuntenmaker: ,,We hebben veel spelers met individuele kwaliteiten, maar met Wijnalda heb ik wel een speciale klik en dan zoek je elkaar toch wat sneller op. Het scoren is bij ons niet het grootste probleem, maar net als vandaag zijn het persoonlijke fouten die ons vaak de das om doen.”

Behoudens de beginfase was de tweede helft een kopie van de eerste, want ook nu scoorde Nootdorp uit een vrije trap na een periode waarin Voorschoten ‘97 recht had op meer. De vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied ging er bij de ongedekte tweede paal in. In blessuretijd kreeg de keeper van de bezoekers nog een bal tegen zich aangeschoten zonder er weet van te hebben en zo wonnen de Nootdorpers voor de zesde keer op rij.

De tot “man of the match” uitgekozen Van der Krogt weer: ,,We hebben veel blessures gehad en de vervangers hebben het naar behoren gedaan, maar het zou ons denk ik niet slecht uitkomen als de KNVB tot de winterstop alle wedstrijden cancelt en we bij de hervatting weer voltallig zijn. Deze tegenstander staat nu tweede, maar ik vond ons zeker niet de mindere en het komt zeker goed. Ik weet ook dat we nadat onze trainer zijn vertrek heeft aangekondigd drie keer verloren hebben, maar we hebben deze week keihard getraind en deze wedstrijd moet ons ook juist vertrouwen geven.”

Of er volgende week nog gevoetbald gaat worden is hoogst onzeker, maar dan zal er uit tegen Zwaluwen ’30 toch echt weer een driepunter moeten komen om echt weg te blijven van de onderste regionen.

Voorschoten ’97-Nootdorp 2-3 (1-2). 1. Mercera 0-1, 10. Wijnalda 1-1, 23. LoMonaco 1-2,, 57.Van der Krogt 2-2, 75. Ligeon 2-3. Scheidsrechter: De Jong.

Basisopstelling Voorschoten ’97: Van der Niet, Hogenboom, De Rijk, Van der Krogt, De Roode, Oudshoorn, Wijnalda, Reinders, Verplancke, De Koning, Van der Wilden.

Basisopstelling Nootdorp: De Leeuw, Kusters, LoMonaco, Bayram, Mercera, Stanneveld, Van Maaren, Ebing, Lugtigheid, Ligeon, Abdoel.