Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsVrouwen FC Rijnvogels onderuit in bekerstrijd

Vrouwen FC Rijnvogels onderuit in bekerstrijd

-

Heel af en toe kan onze redactie aandacht besteden aan vrouwenvoetbal. Niet dat we niet meer zouden willen doen, maar daar zijn nog meer handen voor nodig. Bij wijze van uitzondering hierbij een verslag van Gert Barnhoorn, nieuwe medewerker bij LAV.

TOTO KNVB Beker – Rijnvogels VR1 heeft de bekerkraker tegen DTS ’35 Ede verloren. De bezoekers waren met 0-2 te sterk op De Kooltuin, net als dat twee weken geleden het geval was in Ede.

De verwachtingen waren hoog gespannen voorafgaand aan de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de Topklasse A. Twee weken geleden bleek DTS in Ede te sterk voor Rijnvogels, dat daar met 2-1 verloor. Winst op De Kooltuin in deze bekerwedstrijd zou voor de Katwijkers de ultieme revanche zijn, maar de eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers en dus een waarschuwing. Een afstandsschot belandde via de lat op de doellijn, zonder deze te passeren. De tweede kans van DTS eindigde wel op het scorebord. Daphne van Kruistum zag keepster Kelly Steen ver voor het doel staan en schoot van grote afstand de 0-1 binnen.

De wedstrijd werd in de 17e minuut iets minder vriendelijk. Na een stevige overtreding van Romy Scherpenzeel kwam Van Kruistum verhaal halen, wat beide speelsters een gele kaart opleverde. FC Rijnvogels liet een paar minuten later van zich horen via Kitty Susan, die van afstand de bal op het dak van het doel van DTS schoot.

Het laatste kwartier van de eerste helft leverde tot aan de blessuretijd weinig kansen op. Sofie Houba schoot de bal vlak langs het Katwijkse doel, wat betekende dat de ploegen aan de thee gingen met een ruststand van 0-1.

Daar waar de wedstrijd voor de rust nog vermakelijk was, werd het in de tweede helft wat rommeliger. FC Rijnvogels was vaker aan de bal, maar kon niet tot echte kansen komen. De grootste kans van de thuisploeg kwam in de 57e minuut, maar Susan kon een voorzet vanaf de rechterkant niet promoveren tot een fraai vervolg. Na een aantal wissels kwam DTS beter in de wedstrijd en na ruim een kwartier in de tweede helft moest de thuisploeg een kans incasseren van Gera op den Kelder.

Vier minuten later was het wel raak voor DTS. Ilse van der Zanden haalde verwoestend uit vanaf de zestien en zag de bal achter Steen in het net belanden voor de 0-2. Een poging van Susan, vijf minuten voor tijd, had Rijnvogels kleur op de wangen kunnen geven, maar de spits kwam niet tot scoren. Twee minuten voor tijd kregen de bezoekers via Anouk Blankespoor nog een kans op de 0-3, maar dat leed bleef FC Rijnvogels in een slordige wedstrijd bespaard. De eindstand op De Kooltuin was na 90 minuten dus 0-2.

Een teleurstellend resultaat voor FC Rijnvogels, dat vorige week nog zelfvertrouwen wist te kweken met een klinkende 7-0 overwinning op Woezik. De bekerwedstrijd trok een groot aantal toeschouwers, wat alles te maken had met de afgelasting van de wedstrijd van de herenafdeling van de Vogels. De supporters die mee zouden reizen naar Poortugaal werden in Katwijk niet getrakteerd op het vooraf beloofde voetbalspektakel.

Rijnvogels VR1 – DTS ’35 Ede VR1 0-2 (0-1). 15. Van Kruistum 0-1, 67. Van der Zanden (0-2). Scheidsrechter: De Jong.

FC Rijnvogels: Barendse, Celaj, Van der Klaauw, De Boer, Scherpenzeel, Susan, Van der Harst, Harders, Troost, In ’t Veld, Steen.

DTS ’35 Ede: Van Wijk, Derks, De Bondt, Theunissen, Houba, Van Kruistum, Op den Kelder, Hendriks, Pijnappels, Van der Zanden, Jansen.