donderdag, april 25, 2024

ROAC recht de rug en pakt een punt

-

Eerste klasse A (zondag)- Na de oorwassing in de laatst gespeelde competitiewedstrijd in Alkmaar (6-0 verlies bij AFC’34), moest ROAC afgelopen zondag opnieuw aantreden tegen een opponent uit de  kaasstad. De paarshemden revancheerden zich tegen Kolping Boys voor de grote nederlaag  en knokten zich met een hartverwarmende inzet naar een verdienstelijk resultaat (0-0).

In de eerste helft hadden beide teams hun zaakjes verdedigend op orde en hoefden beide doelmannen nauwelijks in actie te komen. De thuisploeg kreeg wat kansjes via Jeffrey de Haas en Kevin de Jong, maar tot acuut doelgevaar voor Kolping Boys-keeper Nick Plomper leidde dit niet. Ook bij de bezoekers was het voorzichtigheid troef,  waardoor de 0-0 ruststand een logische uitkomst was.

In de tweede helft was het de thuisploeg die als eerste de verdedigende stellingen verliet, wat direct leidde tot de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Sam van der Geest was dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn kopbal via Plomper op de paal belanden. Tot een kwartier voor tijd was ROAC de bovenliggende partij, maar hierna gingen ook de bezoekers  op zoek naar de volle winst.

Dit resulteerde in een aantrekkelijk slotkwartiertje, waarbij beide ploegen mogelijkheden kregen op de volle buit. Tien minuten voor tijd dacht ROAC te kunnen aanleggen voor een strafschop, maar scheidsrechter Martijn Bruggeling, die overigens een prima wedstrijd floot, vond de tik op de benen van invaller Bart Hogenboom te licht voor een elfmetertrap.

In de hectische slotfase waren er ook wat hachelijke momenten voor het ROAC-doel, maar Dammes van der Poel hield zijn doel schoon. Vlak voor tijd leek de thuisploeg toch als winnaar van het veld te gaan stappen, maar Plomper ranselde de harde kopbal van Thijs van Seggelen fraai uit zijn doel, waardoor het duel in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Had ROAC tegen Kolping Boys uiteindelijk een punt gewonnen of twee punten verloren? ROAC-trainer Gidon Reinders Folmer krabde zich kort na de wedstrijd achter de oren na deze vraag. ,,Tsja, vooraf ben je tevreden met een punt, maar achteraf had dit ook een overwinning kunnen zijn. Ik denk dat wij vandaag de ploeg waren die het meest aanspraak had op een zege, maar we waren wat ongelukkig aan het eind van de wedstrijd. In mijn ogen was de  situatie met Bart Hogenboom een zuivere penalty en die kopbal van Thijs van Seggelen wordt schitterend gestopt door hun keeper, maar is normaal gesproken een doelpunt. Aan de andere kant kun je de wedstrijd in de slotfase ook zomaar verliezen en staan we nu met lege handen. Ik ben vooral tevreden over de getoonde inzet van mijn ploeg. We hebben door dit resultaat de teleurstelling van de vorige wedstrijd kunnen wegspoelen. Als dit de laatste wedstrijd van het kalenderjaar blijkt te zijn geweest, dan gaan we de winterstop in ieder geval met een beter gevoel in”, aldus de oefenmeester tot besluit.

ROAC – Kolping Boys 0-0.

Opstelling ROAC: D. van der Poel, Van der Meer (53. Hupkes), Boere, De Haas, Heemskerk, Van der Geest, van Seggelen, W. van der Poel, Van As, De Jong (70. Kneijber), Wagter (70. Hogenboom).

 

Must Read