donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC rode lantaarndrager na verlies tegen Assendelft

ROAC rode lantaarndrager na verlies tegen Assendelft

-

Eerste klasse A, West I (zondag)- Bij het eerste fluitsignaal stond Assendelft tweede en ROAC dertiende. De 3-1 zege van de thuisploeg was in dat opzicht volkomen logisch te noemen. Omdat het onderaan staande Legmeervogels een puntje scoorde tegen LSVV deed deze ploeg de rode lantaarn over aan ROAC.

,,Het zag er bij de rust helemaal niet zo slecht uit voor ons”, zegt Wessel van der Poel na afloop. ,,Zij scoorden redelijk snel, maar dat doelpunt van Jimmy Wagner direct daarop was verdiend, denk ik. Bij de thee waren we ervan overtuigd dat die 1-2 helemaal zo gek niet was. Dat gevoel werd aan het begin van de helft sterker toen wij erin slaagden veel druk op de bal te geven en Assendelft terug moest. Toen zij scoorden na een zwak moment bij ons achterin betekende dat een dreun van jewelste. Die kwamen we eigenlijk niet meer te boven. Wij kwamen nog wel tot wat kansjes, of mogelijkheden als je ze zo wilt noemen, maar dat was alles. De 3-1, de nekslag, was niet het resultaat van fantastisch aanvalsspel van Assendelft, maar het gevolg van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het eindresultaat was dat de bal in de uiterste hoek binnen hobbelde waarbij iedereen toekeek.”

Het is een zeer lastig seizoen voor de club uit Rijpwetering. De club wacht nog steeds op de eerste zege en kreeg de laatste drie wedstrijden tien doelpunten tegen. ,,Dat is te veel”, vervolgt Van der Poel. ,,We stonden juist bekend om het feit dat tegenstanders de grootste moeite hadden om tegen ons te scoren. Assendelft, echt geen geweldige ploeg, vindt drie keer het net. We moeten terug naar dat oude spelletje waarin we de tegenstander wanhopig maakten met heel compact spel en waarbij we weinig of geen kansen weggaven. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Volgende week spelen we tegen AFC’34, de nummer drie van de ranglijst, en dat wordt weer een hele zware pot.”

Assendelft-ROAC 3-1 (1-1). 20. Herle 1-0, 25. Wagter 1-1, 68. Glas 2-1, 70. Neele 3-1.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read