donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC voegt puntje toe aan totaal (plus foto's)

ROAC voegt puntje toe aan totaal (plus foto’s)

-

Eerste klasse A (zondag) – Het is natuurlijk overdreven om na twee wedstrijden al te spreken van een do or die wedstrijd, maar de Rippers zullen dit jaar de puntjes bijeen moeten sprokkelen en Legmeervogels leek op voorhand daarvoor de ideale tegenstander. De gasten uit Uithoorn werden vorig jaar met 1-0 verslagen en waren na twee wedstrijden nog puntloos. Dat er een doelpuntloos gelijkspel na negentig minuten op het scorebord stond mag ook geen verrassing heten, aangezien ROAC en Legmeervogels totaal na drie wedstrijden op 1 schamel doelpunt uitkomen (Thijs van Seggelen in de openingswedstrijd).

De nog steeds in het wit spelende thuisclub begon de wedstrijd goed en dat resulteerde na een kwartier in een schotkans van de gevaarlijkste aanvaller van de gastheren, Bart Hoogenboom. De bezoekers uit Uithoorn werden gaandeweg sterker en de weer betrouwbare sluitpost Dammes van der Poel trad handelend op of er werd net naast geschoten.

Vlak voor rust kwam Hogenboom met een goede actie vrij op de achterlijn, maar zijn voorzet werd ternauwernood onderschept voor de vrijstaande Van Seggelen. Even later viel de bal net verkeerd voor wederom Hogenboom om zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Vlak na rust hield Van der Poel met een katachtige redding zijn doel schoon. Uit de daaropvolgende corner bracht hij wederom redding na een scrimmage, dit tot grote opluchting van het weer talrijk opgekomen publiek op het Hertogspark.

De Noord-Hollanders vonden elkaar toch iets makkelijker en waren dichtbij een treffer toen een vrije trap aan de zijkant door iedereen gemist werd en voorlangs het doel verdween. Het was jammer voor ROAC dat de laatste man van de opponent Sven van Beek zijn naamgenoot in het betaalde voetbal niet nadeed en de verre en gevaarlijke ingooien van Kevin de Jong weigerde tot een eigen doelpunt te verlengen.

De ploeg uit Rijpwetering werd vlak voor tijd nog eenmaal gevaarlijk na een fantastische uittrap van Van der Poel, die de goed ingevallen Djimmy Wagter lanceerde, helaas schoot hij voorlangs. Een uittrap waar normaliter keepers uit Zuid-Amerika patent op hebben en die niet verwacht wordt van een keeper uit Rijpwetering. Van der Poel: ,,Ik zal ook wel iets hebben meegekregen in de genen van vader Jan, maar heb eigenlijk altijd wel een goede trap gehad en onderhoud dat zeker nog op de training. Met Wagter erbij hadden we ook wat meer diepte in ons spel en had Sam van der Geest ook weer een extra afspeelmogelijkheid. Voor de wedstrijd waren we eigenlijk alleen tevreden met drie punten, maar achteraf moeten we tevreden zijn met een puntje. Het is eeuwig zonde dat we vorige week te weinig hebben gekregen, anders lagen we weer aardig op schema om ons te handhaven.”

Het zal voorlopig voor het laatst zijn dat dit affiche op de zondag te bewonderen zal zijn, aangezien Legmeervogels volgend jaar ook zal overstappen naar de zaterdag. Niet alleen in West 2 stappen de verenigingen over, maar dus ook in West 1.

ROAC blijft in vele opzichten een vereniging met een eigen karakter en maakt voorlopig geen plannen om met de meute mee te gaan.

ROAC-Legmeervogels 0-0. Scheidsrechter: Koene

ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, Boere, Heemskerk, Van As, Koek, De Haas, Van Seggelen (61. Wagter), Hogenboom (75. W. van der Poel), Van der Geest, De Jong (84. Helvensteyn).

Basisopstelling Legmeervogels: Welink, Owusu, Van Beek, Sarpong, Tjassens, Van Gogh, Burgers, De Block, Verschut, De Jeer, Schoop.

Foto’s: Ajeska Kanbier

Must Read