HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseROAC zeer tevreden met puntendeling

ROAC zeer tevreden met puntendeling

-

Eerste klasse A (West 1, zondag) – Na een zeer moeizame voorbereiding mochten de Rippers het op eigen terrein opnemen tegen het Amsterdamse SDZ, toevallig ook vorig jaar een tegenstander in de spaarzame wedstrijden die toen zijn gespeeld. Die wedstrijd eindigde destijds in een doelpuntloos gelijkspel, terwijl de toeschouwers nu wel doelpunten kregen voorgeschoteld. Onder een heerlijk najaarszonnetje werd het wederom een ‘draw’ (1-1).

De ploeg uit Rijpwetering speelde niet in het gebruikelijke paarswit, de fonkelnieuwe tenues hebben wat vertraging opgelopen, en zo traden zij aan in het koninklijk wit. SDZ (Samenspel Doet Zegevieren) deed de S eer aan, met verzorgd samenspel creëerde het een overwicht, maar of de schoten waren ongevaarlijk of werden geblokt. De Hertogspark bewoners legden weer hun ziel en zaligheid in de strijd en kregen ook zeker hun mogelijkheden.

Zo was het Sam van der Geest die na tien minuten in kansrijke positie over de bal heen maaide. In de twintigste minuut interpreteerde de scheidsrechter, zeker aanhanger van de Nijhuis school, een clash tussen de keeper van de bezoekers en Bart Hogenboom als een overtreding van de laatstgenoemde, terwijl het er toch alle schijn van had dat Hogenboom werd omvergelopen. ROAC werd rond het half uur gevaarlijk middels een schot van Thijs van Seggelen. De bezoekers kwamen voor rust nog dichtbij een doelpunt, toen de rappe Lancine Bamba de bal vanaf de achterlijn voor het doel bracht, maar niemand de bal beroerde.

De Amsterdammers kwamen na rust furieus uit de startblokken wat resulteerde in een fraai afstandsschot, die boven Dammes van der Poel op de lat uiteenspatte. Dus was het best wel verrassend dat ROAC op voorsprong kwam. Na een paar kopbalestafettes in het strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Van Seggelen, die met een volley de score opende: 1-0.

Lang bleef de voorsprong niet op het scorebord, aangezien twee minuten na de openingstreffer SDZ weer langszij kwam door Maxim van der Meer, die na een uitgespeelde aanval Van der Poel kansloos liet. Dezelfde doelman voorkwam met een aantal fraaie reddingen dat zijn ploeg op achterstand kwam.

Kevin de Jong speelde na anderhalf jaar weer zijn eerste officiële wedstrijd na zijn zware blessure en werd na een uur vervangen. De hoofdstedelingen bleven op zoek naar de winnende treffer, maar tot opluchting van iedereen die de thuisclub een warm hart toedraagt werd het eerste puntje een feit.

De weer met veel overzicht en rust brengende Van der Geest: ,,Ik ben zeker tevreden met dit punt, als je in ogenschouw neemt dat er een paar basisspelers zijn vertrokken en wij puntloos bleven in het bekertoernooi dan is dit zeker een opsteker. Het zal normaal gesproken een moeilijk jaar worden, maar niemand binnen de club zal de eerste selectie erop aanspreken mochten we in de buurt van de onderste plaatsen komen. Dat neemt niet weg dat wij, net als de vorige jaren in de eerste klasse, ons helemaal leeg zullen knokken voor ieder puntje. Ik was wel tevreden met mijn eigen spel, al blijft het moeilijk voetballen, aangezien we vooral voorin nogal wat stootkracht missen.”

Na de wedstrijd heerste er tevredenheid op het Hertogspark. Het “normale” leven komt steeds dichterbij en het eerst punt is binnen, als er dan ook nog aan iedereen gratis hamburgers worden uitgedeeld dan…..

ROAC-SDZ 1-1 (0-0). 54. Van Seggelen 1-0, 56. Van der Meer 1-1. Scheidsrechter: Nijdeken.

ROAC: D. van der Poel, Koek (75. Den Hollander), (84. Helvensteyn), Boere, Heemskerk, Van As, Hupkes, De Haas, Van Seggelen, Hogenboom (46. Straathof), Van der Geest, De Jong (63. W. van der Poel).

Basisopstelling SDZ: Fiddani, Al-Wasmani, Fiddani, Munsterman, Van der Spek, Kleefstra, Morhee, Bamba, Ahannach, Van Gelder.