zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseRoberto Escudero: ,,FC Boshuizen heeft Hillegersberg in leven gehouden"

Roberto Escudero: ,,FC Boshuizen heeft Hillegersberg in leven gehouden”

-

Eerste klasse B (zondag)- Welk team er ook voor de dag komt bij FC Boshuizen, de samenstelling wil per seizoen nogal eens wijzigen, er komen vrijwel altijd veel kansen uit voor de Leidenaren tijdens hun wedstrijden. Daarmee hoef je niet per se wedstrijden te winnen, maar te verliezen zeker niet. Toch kwam de FC in het verleden vaker dan eens van de koude kermis thuis en dat was in het uitduel bij Hillegersberg niet anders. De kansen waren voor de bezoekers, de winst ging uit naar de Rotterdammers (2-0).

,,Misschien overdrijf ik iets, maar volgens mij hadden we in grote delen van de wedstrijd negentig procent balbezit. Daaruit heb ik een enorme reeks kansen zien voortvloeien en wanneer je dan met 2-0 verliest dan is dat haast onbegrijpelijk. We hebben de tegenstander echt in leven gehouden. Wel moet ik de tegenstander een compliment maken met twee werelddoelpunten.”

Voor doelpunten moesten de toeschouwers geduld hebben. Voor de pauze bleef het verrassend genoeg bij 0-0. Niet ver na rust was het wel raak en tegen alle verhoudingen in 1-0. ,,Die bal ging vol in de kruising en dat was bij die tweede niet anders. Het is cru wanneer je zelf zoveel kansen krijgt en zij schieten een bal van zeker vijfendertig meter vol in de bovenhoek. Haast onwerkelijk, maar wel waar.” Tussen de bedrijven door en op dat moment vanuit het niets had FC Boshuizen er nog wel 1-1 van gemaakt via Ahmed Vandi. ,,Hij scoorde vorige week ook en op dit moment moeten we het van hem hebben qua doelpunten. Natuurlijk zit het niet mee wanneer je de paal en lat raakt, maar we moeten hoe dan ook effectiever worden want anders gaan we vaker onderuit, ook tegen mindere ploegen.”

Op het door de regen doorweekte kunstgras, er lagen zelfs plassen op, eindigde de FC ook nog eens met tien man na een uitsluiting voor ex-Noordwijk speler Guy Smith. ,,Dat kon er ook nog wel bij, maar ook bij een achterstand heb ik nog kansen voor ons gezien. Het was echter zo’n middag dat er geen bal in gaat en dan weet je hoe het afloopt.”

Afgelopen week maakte menige regioclub bekend over te stappen naar de zaterdag volgend seizoen. Dat is overigens ook van kracht voor de tegenstander van FC Boshuizen gisteren. De club zelf heeft de intentie om de hoofdklasse te bereiken dit seizoen. ,,Dat moet wat mij betreft. Er gaan zeven clubs weg uit deze klasse en de kans op promotie is reëel. We hebben vooral met de Brabantse clubs te maken in deze klasse. De groep moet er toe in staat zijn om ver te komen, maar dan zullen we dus wel de kansen af moeten gaan maken.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Zlaouia, Denylson, O. Hamdi, Smith, Ortega, I. Hamdi, Atif, Zenzen, James, Vandi, Van Gils.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read