Gisteren zoomde onze redactie in op de mutaties bij de regionale clubs. Laat in de avond werd vervolgens het overzicht geplaatst en alles is uiteraard elders terug te vinden. Aangekondigd werd al dat de zondagtak van FC Boshuizen even uitgelicht zou worden. Onze redactie sprak met hoofdtrainer Roberto Escudero over de stand van zaken bij de Leidse club.

Roberto Escudero beleefde net als alle trainers een bizar en vervelend seizoen, maar de hoofdtrainer van FC Boshuizen ziet het nieuwe seizoen al volledig zitten. ,,Belangrijk is dat het gros van de spelers is gebleven. Met hen heb ik in december al gesproken en zonder uitzondering keken zij er naar uit om met deze selectie iets neer te gaan zetten zodra dat kan. Het is jammer dat Martin van Eeuwijk is vertrokken. Hij twijfelde en heeft uiteindelijk gekozen voor zijn oude club Teylingen. Gerson Pisas zijn we ook kwijt geraakt. Hij zou blijven, maar kon uiteindelijk bij RBC terecht en die kans lieten we hem niet ontnemen. Gelukkig hebben we goede en gerichte vervangers gevonden. Denzel James en Guy Smith komen over van Noorwijk en nemen de nodige ervaring mee vanuit een hoger niveau. Het zijn daarnaast jongens met Leidse roots. Wij hebben de visie dat het belangrijk is dat er veel regionale spelers deel uitmaken van de groep. Dat geldt ook voor de O23. FC Boshuizen wil zorg dragen voor een Leids karakter. Er komen nu ook jongens ballen bij ons die in het Jacques Urlusplantsoen wonen. Ik vind dat persoonlijk mooi. Wat heeft het immers voor zin om ver weg te gaan shoppen en dat een speler het niet blijkt te redden. Dan raak je ze kwijt omdat de afstand in de weg gaat staan. Enkel bij ‘zekerheidjes’ ligt dat anders.”

Vervolgend: ,,Via Hakim Chatouani, die een tijd terug voor de club uitkwam, zijn we aan Berkay Sezer gekomen. Een nog jonge speler van 21, maar die we heel goed kunnen gebruiken in de aanval. Hij speelde onder meer in de jeugd bij Trabzonspor, scoorde daar veel en heeft nog steeds de intentie om ver te komen. FC Boshuizen kan voor hem een mooie opstap worden. Hij speelde daar op derde divisie niveau en trainde elke dag. Dat is hier anders dus hij zal zichzelf wel fit moeten zien te houden naast de trainingsarbeid die hij bj ons zal gaan verrichten. Door het virus kwam het voetbal daar ook stil te liggen en dus moet ook hij ritme gaan op doen, maar we zien hem als een mooie aanwinst op de bestaande groep spelers.”

,,Voor het overige zijn er heel veel spelers aangeboden van clubs die hoger spelen, maar de selectie zit gewoonweg vol. Dus hebben we ‘nee’ moeten verkopen. Door corona is er ook minder geld beschikbaar voor de selecties van hoger spelende clubs en daardoor werd er her en der besloten om minder te bieden of om de selectie in te krimpen.”

Escudero, eerder op de bank bij GHC en Lugdunum, kijkt uit naar de herstart. ,,We hebben veel getraind met een grote groep, maar zonder het spelen van wedstrijden is het toch anders. Afgelopen week hebben we voor het laatst getraind en iedereen moet er nu voor zorgen fit te blijven. In de eerste week van augustus pakken we het op en richten we het vizier op een hoge klassering. Ik werk hier fijn moet ik zeggen. Het is een kleine club en daardoor is er ook eerder meer mogelijk in de organisatie. Zoals bekend is Frans Stouten nog steeds belangrijk voor de club. Zijn netwerk is erg groot en dat helpt de club. Kijk ook maar eens naar de zaterdagselectie. Daar gaan nu twee elftallen worden geformeerd.”