zondag, mei 29, 2022
HomeZaterdagHoofdklasse en eerste klasseValken ’68 verslikt zich in taai Die Haghe (plus podcasts)

Valken ’68 verslikt zich in taai Die Haghe (plus podcasts)

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Valken ’68 vertrok afgelopen zaterdag naar Sportpark Ockenburch om de strijd aan te gaan met rode lantaarndrager Die Haghe. De Hagenaars behaalden voorafgaand het treffen met de Valkenburgers slechts 2 punten uit 7 wedstrijden en op papier leek het dus een smakelijk hapje voor de geel-roden te kunnen gaan worden. Na 90 minuten stond echter een 1-1 eindstand op het scorebord en daar mochten de bezoekers niet eens ontevreden over zijn.

Op  het hobbelige natuurgrasveld van Die Haghe kwamen de gastheren al vroeg op voorsprong. Die Haghe-aanvaller Roy van der Ven bediende Mark van Kippersluis, die de openingstreffer achter Valken’68-keeper Joris van Harmelen binnen prikte (1-0). Na een kleine twintig minuten spelen kwamen de Valkenburgers alweer op gelijke hoogte, nadat Marc Langeveld vanaf elfmeter koelbloedig bleef (1-1). Jaco van der Bent was even daardoor pootje gelicht in de zestien.

Na rust kreeg de ingevallen Joshua Cooper een goede mogelijkheid op de 1-2, maar de Valkenburger verzuimde, na een oog in oog situatie met Die Haghe-keeper Bas Drost, de bezoekers naar een voorsprong te schieten. Ook de thuisploeg kreeg een goede kans op een tweede treffer, maar Joris van Harmelen keerde deze poging van Van Kippersluis knap en voorkwam zo dat zijn ploeg met lege handen naar ’t Duyfrak terugkeerde.

Valken ’68-keeper Van Harmelen over de confrontatie met de hekkensluiter: ,,We wisten natuurlijk dat Die Haghe er niet goed voorstaat op de ranglijst, maar van onderschatting van onze kant was beslist geen sprake. Elke ploeg in de eerste klasse kan een lekker balletje trappen en dat geldt dus ook voor Die Haghe. Onze trainer (Alan Campfens, SN) waarschuwde ons vooraf dat het hier lastig voetballen is en dat is ook gebleken. Na de 1-1 dachten we te kunnen doordrukken, maar dat zat er helaas niet in. Het gelijke spel is denk terecht, ik kan wel leven met een punt. In deze klasse is het iedere wedstrijd hard knokken voor een resultaat. Na nederlagen in de laatste twee competitiewedstrijden kunnen we vandaag in ieder geval weer een punt aan ons puntentotaal toevoegen’, aldus de doelman tot besluit.

Die Haghe – Valken’68 1-1 (1-1). 2. Van Kippersluis 1-0, 18. Langeveld 1-1.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenbode, De Lange, Van Noort, Redel, Zandbergen, De Mooij, Van der Bent, Langeveld, Van  Duijn, Arikan

Beluister hier nog interviews van Jaap Kloos van mediapartner RTV Katwijk met trainer Alan Campfens en middenvelder Matthijs de Mooij:

Must Read