donderdag, maart 28, 2024
HomeInterviews algemeenValken'68 en Jumbo hebben elkaar gevonden

Valken’68 en Jumbo hebben elkaar gevonden

-

Valken’68 vond aan het begin van het seizoen een nieuwe sub-hoofdsponsor. Vanaf dat moment prijkt, naast hoofdsponsor H. Star Bloemengroothandel, ook de naam van Jumbo Supermarkten op de shirts van de selectie. De eersteklasser is uiteraard uitermate blij met de nieuwe partner. Natuurlijk blijft het doodzonde dat het seizoen al vroeg kwam stil te liggen en dat het hoogst onzeker is of er nog gevoetbald kan en mag worden. Dat neemt niet weg dat het onze redactie zinvol leek om eens in gesprek te gaan met de nieuwe sponsor. Waarom Valken’68? Wat zijn de speerpunten? Wat weten we eigenlijk van de Jumbo en hoe verloopt de samenwerking? Onze redactie reisde af naar Oegstgeest, om precies te zijn naar het Rustenburgerpad 9 en sprak daar, coronaproof, met filiaalmanager Lia van den Berg.

Aan de kust

Zij zag het levenslicht in Ridderkerk en verhuisde daarna naar Rotterdam, Oudehaven. Al snel ging het hart uit naar Feyenoord en dat zal zo blijven tot de laatste snik, zo laat Lia duidelijk weten. Met voetbal heeft zij sowieso een klik en het partnerschap met Valken’68 is niet geheel toevallig. Daarover later meer.

Inmiddels woont Lia in Noordwijk en daarmee kwam een droom uit. Wonen aan de kust wilde zij al vanaf haar jeugd. ,,Geweldig om aan de kust te wonen. Na een dag werken is het heerlijk om met de twee honden te wandelen. Lekker uitwaaien. Rotterdam blijft voor mij een geweldige stad, maar het werd ons te druk. Zo is het helemaal goed voor ons.”

                      Heerlijk wandelen op het strand in Noordwijk met de twee viervoeters

 

Jumbo nodigt uit

De Jumbo Supermarkt opende de deuren in november 2018 en zelf begon ze daar tien maanden later. Eerder werkte ze ook al voor Jumbo, in het centrum van Delft, en voor de C1000 dat later op ging in de Jumbo. In die tijd was ze ook al filiaalmanager. Graag wilde ze dichterbij huis werken en dat lukte dus. Binnen tien minuten is ze over van Noordwijk naar Oegstgeest en vice versa.

De indeling van de supermarkt maakt indruk. Het is ruim opgezet en overzichtelijk. In coronatijden een genot. We moeten immers afstand bewaren. ,,We zijn enkel de broodafdeling nog aan het herindelen omdat daar soms wat oponthoud is, maar dat komt goed. Zo kunnen we onze klanten de ruimte bieden die nodig is. We horen regelmatig dat het prettig winkelen is bij ons en die waardering koesteren wij. Natuurlijk is het in het begin van de coronatijd zoeken geweest naar de juiste handelswijze, maar al snel hadden we de controle en klanten voelen zich veilig. We ontsmetten de winkelwagens-en mandjes en die service zie ik lang niet bij iedereen. Verder kunnen mensen ook online bestellen. Dan kunnen ze het bij ons op een toegankelijke manier ophalen of wij leveren het af. Ik herinner mij nog een ouder stel die wat boodschappen vergeten was aan te schaffen en liever niet meteen weer terugkwamen. Het was voor ons een kleine moeite om hen de benodigde artikelen alsnog te brengen. Later ontvingen we een grote bos bloemen als dank. Dat geeft je dag kleur.”

Bemoedigend woordje

Lia is goedlachs en heeft overduidelijk schik in haar werk. ,,Als ik het in een fase te lang niet naar mij zin zou hebben, stop ik met dit werk. Daar is echter geen sprake van want het is ontzettend leuk werk. Ik vind het ontzettend fijn om met mensen te werken en jeugd iets bij te brengen om zich zo te kunnen ontwikkelen. Daarbij maakt het mij niet uit welke werkzaamheden worden verricht en hoeveel uren er worden gemaakt. Alle medewerkers vind ik even belangrijk en ik maak graag een praatje met een ieder. Het is voor de jeugdigen een hele lastige tijd en daarom is een luisterend oor of bemoedigend woordje van mij nog belangrijk dan het al was.”

                    Lia heeft het vrijwel elke dag naar haar zin en schroomt niet de helpende hand uit te steken

 

Samen

Vervolgend: ,,Ons sleutelwoord is samen. Samen doelen nastreven en genieten van bereikte doelen. Ik zou op dit moment niets kunnen verzinnen dat ik minder vind van dit werk. Vanzelfsprekend is deze coronatijd voor een ieder beroerd, maar ik zie het ook als een uitdaging om er wat van te maken. We moesten aan het begin snel schakelen, maar zijn daar in geslaagd. Denk aan de mondkapjes, de anderhalvemeter, de looplijnen etc. Het gaat bij ons prima en deze locatie is een uitstekende verbinding tussen Valkenburg en Oegstgeest. Het loopt eigenlijk in elkaar over en de Jumbo heeft een belangrijke plaats ingenomen.”

Genieten

Jumbo gaat er prat op om te beweren de goedkoopste te zijn met kwalitatieve producten. ,,Dat is bewezen en voor die slogan lopen we niet weg. Alle artikelen die we verkopen worden gekeurd door een panel. Dat weten veel mensen niet. Als een product van ons niet gelijk of beter is dan een A-merk kwalificeren wij door. Ik ben echt trots op het bedrijf waarvoor ik werk. Jumbo is innovatief en we slagen telkens in onze opzet. Neem bijvoorbeeld de overnames van La Place, de HEMA, Super de Boer en de C1000. Verder hebben we de Jumbo Racedagen en zetten wij ons qua sponsoring in voor topsporters in Nederland. Dan is het toch prachtig om daar onderdeel van uit te maken, ik geniet daar oprecht van.”

                         Lia voor de Jumbo aan het Rustenburgerpad 9 te Oegstgeest. Een uitnodigende supermarkt.

 

Clubliefde

Jumbo is dus ook een verbintenis aangegaan met Valken’68. Even los van corona geeft dat beide partijen een voldaan gevoel. ,,De club nam contact met mij op en zo is het tot een onderhoud gekomen. Daarin is mij verteld waar de club staat en naar toe wil in de toekomst. Zonder meer een goed verhaal. Ik raakte meteen enthousiast, ook al omdat ik zelf dus graag naar voetbal kijk. We liggen bij elkaar om de hoek en beiden vervullen een buurtfunctie. Al rap kwamen we er onderling uit en we zijn een driejarige verbintenis aangegaan.”

,,Ik was zelf aanwezig bij de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen AFC. Het werd een leuke middag en ik mocht de Man of the Match aanwijzen. Helaas verloren ze wel met 0-3, maar na die wedstrijd is het snel beter gegaan (Valken’68 pakte vervolgens zeven punten uit drie ontmoetingen, HK). Wanneer het weer kan, zal ik zeker vaker mijn gezicht laten zien. Om de week werk ik niet op zaterdag dus dat geeft mogelijkheden. Valken’68 heeft echt een schitterend complex en het wordt enkel maar fraaier. Ik proef daar ook de echte clubliefde. Toevallig heb ik deze week weer even samen gezeten met voorzitter Jaap Janssen en Ton Knüppe van PR en Sponsoring. We gaan weer leuke acties opzetten samen voor september’21 en januari’22. Ik kan daar nu nog niets over vertellen, maar dat leuke nieuws komt zeker spoedig naar buiten. Ik kan niet anders zeggen dan dat er sprake is van een win-win situatie tussen de club en Jumbo. We zijn bezig elkaar meer en meer op de kaart te zetten.”

Workaholic

Omdat het werk roept, beëindigen we het openhartige gesprek met deze bevlogen filiaalmanager met een slotwoord. ,,Ik kan wel stellen dat ik een workaholic ben. Omdat ik er evenwel zoveel plezier in heb, kost het mij weinig energie. Dikwijls krijg ik van anderen te horen dat ik het rustiger aan moet doen. Wel let ik er voor mezelf vaker op om mijn rustmomenten te pakken. Zeker op zondag, vaak ben ik dan vrij. In principe ben ik 24/7 bereikbaar voor een aantal mensen, maar we hebben wel de afspraak dat ik enkel dan word benaderd als het gaat om dood of nood. Voor andere zaken is er de volgende dag weer gelegenheid.”

Bij mijn vertrek valt het mij op dat de medewerkers zichtbaar plezier hebben in hun werkzaamheden. Druk of niet, ze stralen en het werk loopt door. Dag in, dag uit. Na het gesprek met Lia lijkt het mij duidelijk dat de hand van de filiaalmanager zichtbaar is. De energie spat er vanaf.

 

                        September 2020, Lia en voorzitter Jaap Janssen van Valken’68 zijn blij met de samenwerking
Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read