HomeBekerValken’68 laat zich verrassen door DSO (0-1) (plus podcast)

Valken’68 laat zich verrassen door DSO (0-1) (plus podcast)

-

Districtsbeker, groep 1, poule 7- In een poule met drie eersteklassers, Valken’68, FC Boshuizen en RVVH, lijkt de tweedeklasser, in dit geval DSO, het lelijke eendje. Als de hoger spelende club echter niet scherp genoeg is en ook nog eens verzuimt de kansen te benutten, dan kan dat beestje stevig bijten. Dat bleek zaterdagmiddag in heerlijke omstandigheden in Valkenburg. De bezoekers keerden naar Zoetermeer terug met een knappe 0-1 zege. Valken’68 bleef beteuterd achter.

Laten we over de eerste helft maar zoveel mogelijk zwijgen. Van beide kanten was het armoedig en teleurstellend. De fatsoenlijke combinaties waren op een hand te tellen en tot uitgespeelde kansen kwam het al helemaal niet. Dieptepunt was het snel uitvallen van Rody Redel met een knieblessure. De komende dagen zal duidelijk worden wat de ernst van de kwetsuur is. Het was voor het overige allemaal te gezapig en plichtmatig.

In de tweede helft kwam het publiek aanzienlijk beter aan hun trekken. Al na enkele minuten kogelde Peter Kuijt het leer richting de kruising, een schitterende reactie van keeper Sven Wolsheimer voorkwam echter een doelpunt. Een minuutje later wees de arbiter naar de stip toen de rappe rechterspits Junior Basilio van DSO onrechtmatig werd gestuit door doelman Ruben van der Does. Tegen de zelfverzekerd ingeschoten penalty van Jeffrey Aarts was de goalie kansloos waardoor Valken’68 in de achtervolging moest. Kansen kreeg de thuisploeg, zeker in de laatste twintig minuten, genoeg. Het gebrek aan rust en scherpte voorkwam een treffer van de Valkenburgers. De fraaiste mogelijkheden waren aan Jaco ven de Bent, Huig van Duin en Samet Arikan niet besteed. De meest riante was nog voor de eerstgenoemde, maar de penalty die hij mocht nemen was ronduit zwak ingeschoten en een prooi voor Wolsheimer.

Trainer Alan Campfens was kritisch na afloop: ,,Valken’68 is prestatief gericht. Dat betekent dat we ook het bekertoernooi serieus nemen en deze niet als een voorafje zien voor de competitie. Ik ben dus ook teleurgesteld over het resultaat. Kijk, de tweede helft creëren we zes of zeven honderd procent kansen, dat is prima. Dat je er geen enkele benut is een punt van kritiek. Dan doe je jezelf duidelijk tekort. Ik geef toe dat de eerste helft wat magertjes was, maar het herstel in de tweede helft was naar mijn zin. Als we de volgende twee wedstrijden datzelfde spel op de mat leggen ben ik tevreden, maar nogmaals, we moeten de kansen beter benutten. Een eerste of tweedeklasser, Valken’68 moet gewoon vanaf minuut een alert en effectief zijn, ook voor het doel. Dat ontbrak er vandaag aan.”

Voor Valken’68 is de opdracht duidelijk als men de volgende ronde wil bereiken: winnen van FC Boshuizen en RVVH. Het degelijk en slim spelende DSO, onder meer in 2C tegenstander van RCL, DoCoS, Kagia en UVS, moet bewijzen dat het resultaat geen toevalstreffer was.

Valken’68-DSO 0-1 (0-0). Aarts 0-1 (penalty).

Basisopstelling Valken’68: Van der Does, Ravensbergen, Van Duijvenvoorde, Van Egmond, Kuijt, De Mooij, Van der Bent, Redel, Van Duijn, Cooper, Arikan.

Basisopstelling DSO: Wolsheimer, Jelle Boeije, Koevoets, Aarts, Floris Boeije, Rahimi, Basilio, Lamboo, Kos, Heijgen, Badal.

Beluister hier nog een interview van Jaap Kloos namens mediapartner RTV Katwijk met Jaco van der Bent van