HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 verliest het 'op momenten' (plus podcast)

Valken’68 verliest het ‘op momenten’ (plus podcast)

-

Eerste klasse A, West I (zaterdag)- Na de afgetekende nederlaag van vorige week tegen Nootdorp moest Valken’68 wederom zijn meerdere erkennen. Tegen Argon werd er op het eigen Duyfrak met 0-2 verloren.

De Valkenburgse ziekenboeg was langzaam leeg gestroomd. Marc Langeveld en Sammy Zandbergen mochten hun opwachting weer in de basis marken. Jaco van der Bent startte vanaf de reservebank. In de eerste helft gebeurde er niet bijster veel. Het balbezit was voor Argon maar Valken’68 stond goed in de verdedigende stelling en gaf weinig weg. Veel wist het echter ook niet te creëren in de eerste helft mede omdat de passing vanuit het middenveld niet al te nauwkeurig was.

In de 23e minuut werd Dylan Bergkamp diep gestuurd. Peter Kuijt raakte de bal nog aan maar kon niet voorkomen dat Bergkamp de bal achter Joris van Harmelen kon schuiven en de ploeg uit Mijdrecht op 0-1 zette.

Na rust was vooral de eerste fase voor de Valkenburgers. In de derde minuut na de hervatting werd een schot van Langeveld in de korte hoek tot corner verwerkt. In de hoekschop daarna had Huig van Duijn een vlammend schot in huis, die doelman Van Wandelen nog net onder de lat vandaan kon tikken. Na een uur gespeeld te hebben kreeg Valken’68 de ultieme mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een fraai steekpassje van Sammy Zandbergen bereikte Langeveld. Zijn schot verdween echter via de onderkant van de lat het veld weer in.

Vlak daarna teisterde een schot van Van Duijn wederom de vuisten van de keeper van Argon en was het een schot van de opstomende Ravensbergen die vlak over het doel scheerde.

De aloude voetbalwet geldt echter ook in de 1e klasse. Kansen moeten wel benut worden en als dat nablijft dan kan die zomaar aan de andere kant vallen. In de 67e minuut kwam de bal voor de voeten van de vrijstaande Ian Refos, die simpel de 0-2 kon binnen schuiven bij de tweede paal en de daarmee de ploeg van trainer Ludo Pistorius (onder meer voormalig trainer van SJZ) de drie punten bezorgde. Deze klap kwam Valken’68 niet meer te boven en met deze nederlaag nestelt Valken’68 zich verder in de brede middenmoot in 1A.

Campfens: ,,We speelden tegen een goede tegenstander, maar de verschillen waren niet groot. We zijn geklopt in bepaalde momenten van de wedstrijd. Sommige situatie moeten we beter gaan inschatten, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Dit zijn leerprocessen en daar moeten we stappen in blijven maken. Het is zaak om weer in het linkerrijtje terecht te komen.”

Valken’68-Argon 0-2 (0-1). 23. Bergkamp 0-1, 67. Refos 0-2.

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Ravensbergen, De Lange, Van Noort, Kuijt (75. Van Egmond), De Mooij, Van Duijn, De Bruin, Langeveld, Zandbergen, Arikan (71. Van der Bent)

Opstelling Argon: Van Wandelen, Waneveld, Van der Voort, Van Doorn, Kingsley, Boelhouwer, Keizers (46. Refos), Ouaali (90. Plug), Beek (79. Oliemans), Bergkamp, Eijken.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Beluister hier nog een podcast van Ton de Vries van mediapartner RTV Katwijk met Gert Ravensbergen.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..