dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken'68 weerbaar en bereidwillig in Amsterdam

Valken’68 weerbaar en bereidwillig in Amsterdam

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Op 19 september 2020 verloor Valken’68 kansloos op eigen terrein tegen AFC. Vanwege Corona had dat verder geen consequenties, maar bij een hernieuwde ontmoeting zag de wereld er heel anders uit. In Amsterdam zegevierde de ploeg van Alan Campfens met 1-3 en daar was niets aan deze score gelogen.

Een prima start dus voor de Valkenburgers en dat na een vrij stroeve voorbereiding. Campfens: ,,Het blijkt maar weer dat dit niet alles zegt. Ik denk ook dat die stroefheid deels te verklaren was en we hebben er ook van geleerd. Dan is het vervolgens prettig dat je dan op het juiste moment thuis geeft. Ik noem dit een fantastische teamprestatie waarin ik veel bereidheid heb gezien om voor elkaar te werken. Mijn ploeg toonde zich weerbaar en dat toch tegen een ploeg die zichzelf inschat hoog te eindigen. Dat zou natuurlijk ook kunnen, maar van de ploeg van vorig seizoen was ik meer onder de indruk.”

Jaco van der Bent kreeg de eerste grote kans namens Valken’68, maar zijn vizier was nog niet juist afgesteld. Na ruim een half uur leverde een vrije trap de 1-0 op voor AFC. ,,Uit de kluts werd die binnen gewerkt. Binnen enkele ogenblikken stonden we echter weer in balans door Marc Langeveld. Ik vond ons in die eerste helft beslist niet minder. Misschien hadden zij net even meer het initiatief, maar dat leidde niet tot grote kansen.”

Valken’68 kwam na de rust ook goed voor de dag, maar leek toch weer op achterstand te komen. Jelmer van Egmond zou een overtreding hebben begaan en de bal ging op de stip. ,,Joris van Harmelen pakte die bal en dat was denk ik het keerpunt in dit duel. Hij deed het prima tussen de palen en verving Ruben van der Does adequaat. Hij was er overigens wel bij ondanks de hersenschudding die hij op heeft gelopen. Dat betekent dus dat hij onderweg is in zijn herstel. Na die gemiste pingel trokken we het duel naar ons toe en bracht Joshua Cooper (overgekomen van FC Lisse) ons aan de leiding op aangeven van Langeveld. De 1-3 was een lucky van naar ik meen Van der Bent of Cooper omdat de bal van richting werd veranderd. Hoe dan ook, de overwinning was op zijn plaats en dit is voor ons een heerlijk begin. Het is ook prettig dat jongens als Brian van Noort en Hassan Erdogan hun eerste minuten hebben gemaakt. Hier en daar zijn er pijntjes dus dan is het prettig dat er goede vervangers klaar staan.”

Basisopstellig Valken’68: Van Harmelen, Ravensbergen, De Lange, Van Egmond, Kuyt, De Bruin, De Mooij, Cooper, Van der Bent, Langeveld, Arikan.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read