HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVerzwakt Valken’68 lijdt nederlaag tegen Nootdorp

Verzwakt Valken’68 lijdt nederlaag tegen Nootdorp

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Valken’68 begon zwaar gehavend aan de wedstrijd en moest het noodgedwongen zonder een aantal sterkhouders doen. Keeper Ruben van der Does en Joshua Cooper zijn al een tijdje geblesseerd en Marc Langeveld (ziek) en Jaco van der Bent (slijmbeursontsteking) waren eveneens afwezig. Sammy Zandbergen was niet fit genoeg om te beginnen, maar kon wel op de reservebank plaatsnemen. De voortekenen waren dus niet goed en de uiteindelijke 3-0 nederlaag wellicht mede een gevolg van de personele problemen.

In de eerste helft gebeurde niet zoveel op twee kansjes na voor Nootdorp via Joey Van Maaren en Mitchell Abdoel. De laatste probeerde tot twee keer toe met een hakbal achter zijn standbeen doelman Joris van Harmelen te verschalken. Valken´68 maakte veel verkeerde keuzes waardoor er van goed samenspel geen sprake was. Omdat ook Nootdorp er niet veel van bakte was de 0-0 ruststand verklaarbaar.

Vlak na het beginsignaal voor de tweede helft scoorde Van Maaren de 1-0. Kansen op meer waren er genoeg, maar het duurde tot twintig minuten voor tijd voor de 2-0 alsnog viel. Even daarvoor had Valken’68 via Huig van Duijn een van de sporadisch goede momenten: een goede vrije trap werd door de keeper van Nootdorp uit de hoek getikt. Zijn collega aan de andere kant liet zich later ook van zijn beste kant zien via een katachtige redding. Hij kon echter de 3-0 niet voorkomen toen Rodney Ebing een vrije trap benutte.

Enigszins zorgelijk is het voor Valken’68 dat in de laatste drie wedstrijden maar liefst acht doelpunten geïncasseerd moesten worden. Volgende week komt subtopper Argon op bezoek. Voor trainer Alan Campfens is het te hopen dat hij weer kan putten uit een bredere selectie.

De trainer na afloop: ,,Het is niet perse dat ik de thuisploeg beter vond. We lagen in elkaars buurt. Enkel waren zij bij momenten scherper en attenter. Het is nogal opvallend dat zij drie keer hebben gecoord met het hoofd. Dat komt ook niet elke week voor. Dat mogen we onszelf aanrekenen. Fouten worden in deze klasse door veel ploegen genadeloos afgestraft. Het zijn weer leermomenten voor mijn ploeg. Effectiviteit en rendement zijn van groot belang en in dat opzicht wacht ons volgende week een forse nieuwe uitdaging.”

Nootdorp-Valken’68 3-0 (0-0). Van Maaren 1-0, Van Maaren 2-0, Ebing 3-0.

Basisopstelling Nootdorp: De Leeuw, Kusters, Lomanco, Bayram, Verhagen, Yildizturan, Stanneveld, Van Maaren, Ebing, Ligeon, Abdoel.

Basisopstelling Valken´68: Van Harmelen, Ravensbergen, Van Duyvenvoorde, De Lange, De Mooij, De Bruin, Van Noort, Van Duijn, Arikan, Van Egmond.

Beluister hier nog desgewenst een interview van Jaap Kloos namens mediapartner RTV Katwijk met de Valkenburgse trainer: