dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing AFC'34-ROAC, eerste klasse A, zondag 14 november

Voorbeschouwing AFC’34-ROAC, eerste klasse A, zondag 14 november

-

ROAC wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. De ploeg van Gidon Reinders Folmer krijgt voor de winterstop nog vier kansen om het zoet der overwinning te smaken. De eerste gelegenheid dient zich aan in het inhaalduel uit bij AFC’34. Daarna staan de paarswitten een weekendje stil om vervolgens nog de degens te kruisen met Kolping Boys (t), DSOV (u) en Kampong (thuis, 12 december). Dat zijn respectievelijk de nummers zeven, elf en zes van de ranglijst momenteel. De zwaarste hobbel lijkt echter als eerste aan de beurt te zijn. AFC’34 is de nummer drie van de rangschikking met vijftien punten uit zeven duels. Daarmee staan de Alkmaarders maar een punt achter op Assendelft en Fortuna Wormerveer. Van Assendelft verloor ROAC in de voorbije speelronde (3-1). Bij momenten had de ploeg uit Rijpwetering/Oud Ade kunnen bijten, maar het bleek nog niet voldoende voor een succes waar naar gesnakt wordt.

ROAC is er de club niet naar om in zak en as te zitten en hield vooraf al rekening met een zwaar seizoen. Voorlopig is er uiteraard nog niets verloren en liggen er nog genoeg kansen om diverse clubs achter zich te gaan houden. Of dat zondag al lukt, is wel de grote vraag. AFC’34  is een ambitieuze club en in het seizoen ’14-’15 speelden de mannen van de Robonsbosweg nog in de hoofdklasse. Op dat niveau werd eerder ook jaren gespeeld. De blauw-gelen wonnen de laatste drie competitiewedstrijden van respectievelijk AGB, Hoofddorp en FC Uitgeest. Thuis vergaarde de ploeg zes punten uit drie duels. ROAC staat nog op nul na drie ontmoetingen op verplaatsing. Scoren op vreemde bodem wil ook nog niet zo lukken, er werd pas twee keer doel getroffen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read