donderdag, mei 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenVoorbeschouwing eerste klasse, speeldag 6, 30 en 31 oktober

Voorbeschouwing eerste klasse, speeldag 6, 30 en 31 oktober

-

Zaterdag 30 oktober

Eerste klasse A, West I

Nootdorp-Valken’68

Valken’68 zette de misstap tegen Monnickendam weer enigszins recht door de zege op ZOB, met dank aan de drie treffers van Huig van Duijn. Nootdorp won de laatste twee wedstrijden en heeft een puntje meer dan de selectie van Alan Campfens. Het lijkt voor de Valkenburgers een uitgelezen gelegenheid om deze ploeg op de ranglijst te passeren. WV-HEDW en Monnickendam blijven (voorlopig) uit zicht, maar een plekje vlak daaronder zou mooi zijn voor Valken’68. Of Van Duijn zaterdag weer in de basis staat is nu onduidelijk en hangt af van twee vragen: is de knie van Jaco van der Bent na zijn fietsongelukje weer hersteld en schat Campfens de prestatie van Van Duijn hoog genoeg in om hem een basisplaats te geven? Een interessante wedstrijd en een toetssteen voor de ware kracht van de geel-roden.

ZOB-Voorschoten’97

Het gebeurt niet vaak dat twee ploegen tegenover elkaar staan die zo gelijk opgingen in een competitie. Beide clubs scoorden een precies dezelfde serie uitslagen. Ook het doelsaldo, min twee, is precies gelijk. Totospelers zullen hier wellicht blindelings een drietje invullen. Trainer Theo Ducaneaux kennende zal hij daarmee niet tevreden zijn. Dat Voorschoten’97 vorige week verloor van Argon is geen schande. De club uit Mijdrecht is sterk en kandidaat voor een hoge klassering. ZOB is van een ander kaliber, maar om te winnen lijkt er toch meer aanvalskracht nodig. Hopelijk kan Ronnie de Roode zijn positie voorin weer innemen. Winst is ook nodig om de onderkant van de ranglijst te vermijden.

Note redactie: later in de week komt Tim de Rijk nog aan het woord op deze website!

Zondag 31 oktober

Eerste klasse A, West I

ROAC-Hoofddorp

Het gaat nog niet bepaald crescendo met de club uit Rijpwetering. Ondanks een sterke comeback zat er niet meer in dan een 2-4 nederlaag tegen het sterke Hillegom. Zou ROAC simpelweg kwaliteit tekort komen voor de eerste klasse? Spits Djimmy Wagter gelooft absoluut van niet, sterker nog, hij acht een periodetitel zelfs niet uitgesloten. Tijd voor een klinkend resultaat dat het zelfvertrouwen een boost kan geven. De kracht van Hoofddorp is niet makkelijk in te schatten; het speelde slechts twee wedstrijden(!). De laatste dateert van 10 oktober toen Hoofddorp met maar liefst 1-5 klop kreeg van Kampong. De eerste wedstrijd werd krap met 1-0 gewonnen van Legmeervogels. Een voorzichtige conclusie kan zijn dat de tegenstander van zondag moeilijk scoort. Tijd voor ROAC om in ieder geval de nul weer eens vast te houden.

Eerste klasse B, West 2

DOSKO-FC Boshuizen

Brabant begint bekend terrein te worden voor de Leidenaars. Na Etten-Leur reist de selectie dit keer naar Bergen op Zoom alwaar tegenstander Door Ons Samenspel Komt Overwinning resideert. De ploeg heeft twee punten meer en staat een plaatsje hoger op de ranglijst. Geheel waterdicht lijkt de defensie van DOSKO niet gezien de nederlagen van 4-0 en 4-2. Een doelpuntenmachine is FC Boshuizen bepaald niet, slechts één keer scoorde men twee keer in een wedstrijd. Te veel lijkt af te hangen van spits Ahmed Vandi, die alle doelpunten voor zijn rekening nam. Kansen voor de andere voorwaartsen en middenvelders genoeg, maar koelbloedig afmaken blijft vooralsnog een probleem. Hopelijk voor de mannen van Roberto Escudero komt daar dit weekend verandering in. Trainer en selectie hebben absoluut de intentie hoog te eindigen in de eerste klasse B. Verliest FC Boshuizen dan zullen de plannen (voorlopig) bijgesteld moeten worden.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read