donderdag, april 25, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Loyd van der Wilden: ‘Keuze voor Voorschoten ’97 (za) puur op gevoel’

Loyd van der Wilden: ‘Keuze voor Voorschoten ’97 (za) puur op gevoel’

-

In de laatste week van augustus kwam er toch nog een regiotransfer tot stand. Loyd van der Wilden besloot in goed overleg met Katwijk zijn nog lopende overeenkomst met de oranjehemden te ontbinden en had daardoor tot 1 september de tijd om van club te switchen. Na gesprekken met diverse clubs koos de Leidenaar voor Voorschoten ’97 (za) en dus zijn de kunsten van de 23-jarige aanvaller komend seizoen op Adegeest te bewonderen.

Van der Wilden, in zijn jeugd uitkomend voor UVS, ADO Den Haag en Feyenoord, kwam vorig seizoen over van VVSB, maar door bekende redenen kwam de linkerspits nauwelijks in actie op De Krom. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen koos Katwijk-trainer Anthony Correia voor andere spelers in de aanval en leek de linkerspits vooral voorbestemd, ook omdat de aanvaller net iets te oud is voor een plek bij Katwijk O23, om de komende voetjaargang voornamelijk de Katwijkse bank warm te houden. Dit vooruitzicht stemde Van der Wilden begrijpelijkerwijs niet erg vrolijk, waardoor een vertrek voor de hand lag.

Naast zijn studie aan de HALO ‘klust’ Van der Wilden ook bij als model en niet zonder succes overigens. Mede door  zijn deelname van een paar jaar geleden aan Hollands Next Topmodel krijgt de Leidenaar nog regelmatig opdrachten voor fotoshoots. Van der Wilden daarover: ,,Ik vind dat modellenwerk leuk om te doen, maar zie het nu vooral als een aardigheidje. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn studie en professioneel gezien mik ik vooral op een baan als gymleraar in de toekomst.’

Vervolgend :,, Waarom de keuze op Voorschoten ’97 is gevallen? Puur op gevoel. Eerlijk gezegd kende ik de club niet zo goed, maar na gesprekken met de technische staf zag ik het steeds meer zitten. Tim de Rijk (overgekomen van Alphense Boys, SN) ken ik nog uit mijn VVSB-periode, maar verder is alles nieuw voor mij. Praktisch voordeel aan mijn overstap naar Voorschoten, is dat ik nu op het fietsje naar de trainingen en wedstrijden kan. Dat ik nu in Voorschoten ga spelen is trouwens ook wel fijn voor mijn ouders. Zij bezoeken altijd trouw mijn wedstrijden en hoeven nu dus wat minder ver te reizen’, besluit Van der Wilden met een glimlach.

Must Read