donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 in plaats van Kickers’69

Voorschoten’97 in plaats van Kickers’69

-

Ook dit seizoen levert LAV bijdragen aan het Leidsch Dagblad. Interviews die daar worden geplaatst, komen later eveneens op deze website terug en mogelijk uitgebreider. In deZE editie is Voorschoten’97 (za) aan zet in de persoon van Tim de Rijk.

Een verklaring heeft Tim de Rijk er niet voor en dat geldt volgens zijn zeggen ook voor de staf en zijn teamgenoten. Na een alleszins behoorlijke oefencampagne is Voorschoten’97 tamelijk stroef van start gegaan in de eerste klasse A. Na vijf wedstrijden zijn er evenveel punten bij elkaar gespeeld en de ex-speler van Alphense Boys, ADO Den Haag en VVSB meent dat zijn ploeg te laag staat. ,,Het valt iedereen wat tegen en we moeten in de komende tijd echt onze wedstrijden gaan winnen. In het openingsduel hadden we een offday op bezoek bij VELO (3-1 verlies, HK). Tegen hekkensluiter Honselersdijk kwamen we met 0-2 achter en konden we het net voor tijd nog recht breien met de 3-2. Valken’68 thuis en Die Haghe uit verliepen moeizaam en leverden ook maar twee puntjes op. Argon won afgelopen zaterdag terecht met 1-2 op Adegeest. Al met al te pover gezien onze mogelijkheden en kwaliteiten, maar dat wil niet zeggen dat het vertrouwen weg is. We blijven positief en de knop moet om.”

Het scheelde niet veel of De Rijk had dit seizoen gespeeld bij de club waar het voor hem begon. ,,Na VVSB wilde ik wat anders en er speelde ook wel wat zo links en rechts, maar het gevoel was niet overtuigend genoeg. Het had zomaar gekund dat ik terug was gegaan naar Kickers’69 in de vierde klasse. In mei kwam Voorschoten’97 om de hoek kijken. Ik was getipt door Martijn Hogenboom omdat hij wist dat Steven Knijnenburg, Jelle van der Niet en Koen Hopstaken vrij plotseling waren vertrokken vanwege een verhuizing. Zo raakte ik in gesprek en voor zowel de club als voor mezelf kwam de overstap goed uit. Tot nu toe heb ik er zeker geen spijt van. De club is redelijk overeenkomstig met VVSB. Het zijn clubs waar het na afloop ook gezellig is. In dat opzicht was Alphense Boys van voor die tijd wel wat anders. Qua niveau denk ik dat de club uit Alphen (uitkomend in de hoofdklasse op zondag, HK) en Voorschoten’97 redelijk overeenkomen.”

Het niveau valt De Rijk dan zeker ook niet tegen. ,,We hebben al kunnen ervaren dat we elke week vol aan de bak moeten. Er is genoeg ambitie in deze klasse en het is overduidelijk dat je niet zomaar even wedstrijden wint. De tegenstanders zeggen me niet altijd wat overigens. Van onze komende tegenstander, vv ZOB, had ik nog nooit gehoord. Evenmin van WV-HEDW uit Amsterdam waar de genoemde vertrokken spelers van Voorschoten’97 nu voor uitkomen. Ze staan echter wel fier bovenaan. Op zich zeggen tegenstanders mij eigenlijk niet veel. Soms lees ik mij op donderdag wat in, maar ik verdiep mij vooral in mijn eigen ploeg.”

De Rijk speelt momenteel in het hart van defensie. ,,De trainer weet dat ik het liefst op het middenveld speel, maar door blessures in de voorbereiding verkaste ik naar het centrum. Dat ging goed en zo ben ik blijven staan. Afgelopen zaterdag stond ik echter linksachter. Zoals bij elke club zijn er nu eenmaal blessures en wordt er geschoven. Ronnie de Roode is een buitenspeler, maar speelde ook al op de rechtsbackpositie vanwege drie geblesseerde backs. De ziekenboeg is ondertussen bijna leeg, maar naar mijn idee heeft blessureleed niets met de geleverde prestaties te maken. We moeten er simpelweg in blijven geloven. Dan moet het snel beter kunnen gaan. Bij de beste vijf in de winterstop? Wat mij betreft is dat haalbaar en ook reëel.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read