dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 verliest geflatteerd van Forum Sport (plus fotoreportage)

Voorschoten’97 verliest geflatteerd van Forum Sport (plus fotoreportage)

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Toegegeven, Forum Sport was over de gehele wedstrijd gezien wellicht iets beter dan Voorschoten’97, maar de 1-4 eindstand gaf een vertekend beeld. Individuele fouten aan de kant van de thuisclub en uitstekende omschakelingen van Forum Sport resulteerden in twee doelpunten in evenzovele minuten in de eerste helft en legden de basis voor de zege van de ploeg uit Voorburg.

Al na een minuut had Voorschoten’97 op voorsprong kunnen komen, maar doelman Gijs Hebing was net iets eerder bij de bal dan Jim van der Krogt. In plaats daarvan werd het amper tien minuten later 0-1. De grensrechter van de thuisploeg hield eerst even zijn vlag omhoog, leek zich te realiseren dat de speler waarvoor hij vlagde niet werd aangespeeld en liet zijn vlag zakken. Voorschoten’97 was danig in verwarring en keek apathisch toe hoe de opponent de 0-1 scoorde.

Korte tijd daarop verschalkte Thom Wijnalda de ver uit zijn doel gekomen goalie van Forum Sport en gaf het leer aan een der voorwaartsen van zijn ploeg. Die zag iemand in een nog riantere positie staan, legde de bal af en het eind van het liedje was dat er genoeg verdedigers waren terug gekomen om Voorschoten van een doelpunt af te houden.

Nadat Stephan van der Niet nog een bal onder de lat had weggetikt, was hij in drie minuten twee keer kansloos. Trainer Theo Ducaneaux: ,,We geven door slecht verdedigen in twee minuten de wedstrijd weg. Dom en niet voor het eerst dit seizoen. We hadden het daarna recht kunnen en moeten zetten. Dat lukte helaas niet. Het zat vandaag ook niet mee, in meerdere opzichten.”

Linksbuiten Lloyd van der Wilden valt Ducaneaux bij: ,,Jammer dat een paar individuele foutjes een wedstrijd beslissen. We moeten daar niet te veel over vallen, als team waren we schuldig denk ik. We lieten bijvoorbeeld de ruimtes tussen de linies te groot worden. De 1-3 viel laat, maar het is zo jammer dat die 2-3 vlak daarna wordt afgekeurd om een voor mij onbegrijpelijke reden. De scheidsrechter ging af op een vlagsignaal van de grensrechter, maar had in dit geval op zijn eigen observatie moeten afgaan.”

De arbitrale beslissing zit Ducaneaux ook niet lekker. ,,Ja, dat begrijp ik niet goed. Bij het eerste doelpunt van Forum Sport werd het vlagsignaal van onze grensrechter genegeerd, maar hij honoreerde wel die van onze tegenstander van vandaag.”

Van der Wilden die het zijn directe tegenstander met name in de eerste helft met zijn snelheid soms knap lastig maakte tot slot: ,,We zijn wel vaker van een 0-3 achterstand terug gekomen en dat was vandaag volgens mij ook gebeurd als die 2-3 gewoon had geteld. Forum passeert ons nu op de ranglijst en dat was onnodig kun je nu zeggen.”

Voorschoten’97 wordt net als andere teams geteisterd door een blessuregolf. Ducaneaux: ,,Ik miste vandaag vier spelers uit mij top zes of zeven. Dat zijn spelers die ik als eerste opschrijf bij mijn opstelling. Benjamin Beumer,  Ron Verplancke, Chris Guijt en Martijn Hogenboom waren er niet bij. Dat is toch de ruggengraat van je team, met alle respect voor hun vervangers hoor. Volgende week voor de beker en dan blijft iedereen langs de kant die ook maar het minste pijntje voelt. Daarna tegen BOL. Ik hoop dat er weer geblesseerden van nu hersteld zijn tegen die tijd.”

De zege bij ZOB kreeg dus geen vervolg. Voorschoten’97 heeft een spelerspotentieel dat genoeg kwaliteit herbergt om minimaal in de middenmoot een rol te kunnen spelen. Dan moet iedereen wel beschikbaar zijn, want de spoeling is nu wat dunnetjes.

Voorschoten’97-Forum Sport 1-4 (0-3). 11. Forum Sport 0-1, 26. Chatenier 0-2, 27. Forum Sport 0-3, 75. Wijnalda 1-3, 90+3. El Marid 1-4.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Hogenboom, De Rijk, Van der Krogt, De Roode, Van der Voorst, Wijnalda, Reinders, Vonk, De Koning, Van der Wilden.

Basisopstelling Forum Sport: van Look, Hebing, Da Costa, De Graaf, Du Chatenier, El Marid, Saurwait, Scholten, LÁmi, Gyamfi.

Fotoreportage met dank aan Eric van der Wijngaard!