vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseASCASC boekt progressie: punt tegen KDO en beter voetbal

ASC boekt progressie: punt tegen KDO en beter voetbal

-

Tweede klasse C (zondag)-,,In februari of maart kunnen we pas echt beoordelen of de 1-1 teleurstellend was tegen KDO. Dan weten we waar wij en de ploeg uit De Kwakel staan en of we daar hadden moeten winnen. Voorlopig waren we zeker niet ontevreden met de 1-1”,  was getekend ASC speler Leon Wagenaar.

ASC maakte net als vorig seizoen geen beste start. Twee verliespartijen uit evenzovele wedstrijden zorgden er uiteraard niet voor dat de wedstrijd tegen KDO met veel vertrouwen tegemoet werd gezien. Wagenaar: ,,Foreholte was inderdaad te sterk, maar daar bleek dat wij mede door een rommelige voorbereiding conditioneel nog een inhaalslag moesten maken. Tegen DIOS kregen we in no time drie doelpunten om onze oren en dan wordt een inhaalrace lastig, zo niet onmogelijk.”

Vervolgend: ,,Vandaag keken we na een fantastisch afstandsschot in de kruising opnieuw tegen een achterstand aan. In tegenstelling tot de eerdere matches hielden we nu we onze rust. We bleven gecontroleerd voetbal spelen en daar zit de grootste winst. De bal konden we langer in de ploeg houden en KDO kreeg in feite geen kansen.”

Nog een punt dat tot tevredenheid leidde was het herstel van het ‘gouden koppel’ Ralph van Zandwijk en Jelle Schouten. Wagenaar hierover: ,,Ralph was hersteld van een blessure en keerde terug in de basis. Hij en Jelle voelen elkaar prima aan. Dat zag je vandaag weer: Van Zandwijk kopt een bal bij de tweede paal terug waarna Schouten de bal binnen prikte. Of deze wedstrijd werkelijk een kantelpunt is zullen we volgende week zien als we tegen SV HBC spelen.”

De verdediger/middenvelder breekt nog een lans voor keeper Joek Nieuwenhuis. ,,Die jongen wordt als A-junior toch voor de leeuwen gegooid. Vandaag keepte hij een prima pot en dat schot van KDO was eenvoudig onhoudbaar.”

ASC is nog steeds onderaan de ranglijst te vinden, maar de hatelijke nul is weggepoetst.

KDO-ASC 1-1 (1-1). 30. KDO 1-0, 37. Schouten 1-1.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read